Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΙΠΛΟ!!!!ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 85-89...

Διαστημικός στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ο Ολυμπιακός, «σιώπησε» την έδρα της Κάχα Λαμποράλ με 85-89, άρχισε με το δεξί το Top16 και άνοιξε το δρόμο για το φάιναλ φορ του Παρισιού. Κυρίαρχος ο Μπουρούσης με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ, από «άλλο πλανήτη» ο Τσίλντρες με 21 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 τρίποντα, απολαυστικός ο Κλέιζα με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ, αναντικατάστατος ο Τεοντόσιτς με 14 πόντους και 6 ασίστ, καθοριστικός στο φινάλε ο Παπαλουκάς με 6 ασίστ και δυο καλάθια. Ο Ουέρτας κράτησε «ζωντανή» την ομάδα της Βασκονίας με 23 πόντους.



Η καλή αρχή…

Ο Τσίλντρες άνοιξε τον προσωπικό λογαριασμό του, αλλά και αυτόν του Ολυμπιακού, με τρίποντο, ενώ ο Σχορτσιανίτης «καταβρόχθισε» τον Σπλίτερ σε άμυνα και επίθεση για το αρχικό 2-7. Το κακό για τον Big Sofo είναι ότι υπέπεσε γρήγορα στο δεύτερο φάουλ του και αποσύρθηκε στον πάγκο. Είναι προφανές ότι ο θηριώδης σέντερ δεν έχει ανάσες, φαίνεται να υστερεί και πάλι σε φυσική κατάσταση, αφού μετά από μόλις τρία λεπτά (εξαιρετικός, πάντως, σε αυτό το διάστημα) δεν είναι τις δυνάμεις να ακολουθήσει τις φάσεις. Ο Μπουρούσης πήρε τη θέση για να κάνει και αυτός αμέσως το… κομμάτι του απέναντι στον Σπλίτερ με καλάθι μετά από ασίστ του Τεοντόσιτς, 4-9. Ο Σέρβος άσος απάντησε, μάλιστα, στην πίεση των περιφερειακών της Κάχα Λαμποράλ με ένα καταπληκτικό τρίποντο και φάουλ πίσω από το σκριν για το 6-13.

…και η εντυπωσιακή συνέχεια

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχιζαν να παίζουν διαστημικό μπάσκετ. Με τον Τεοντόσιτς να τρέχει ιδανικά την ομάδα και τους Τσίλντρες, Κλέιζα, Μπουρούση να σκοράρουν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 8-19 «παγώνοντας» την «καυτή» βασκική έδρα. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν χάρμα ιδέσσθαι, όχι μόνο στην επιθετική άκρη του παρκέ όπου έκανε ό,τι ήθελε, αλλά πρωτίστως στην αμυντική. Οι Πειραιώτες κατέθεσαν εξαιρετική αλληλοκάλυψη, πολύ μυαλό και μπόλικα… μούσκουλα απέναντι στους αθλητικούς και επιθετικά προικισμένους παίκτες της Κάχα Λαμποράλ με στόχο να πάρουν την μπάλα και να ξεχυθούν στο ανοικτό γήπεδο. Όταν ο Τσίλντρες κάρφωσε με εκκωφαντικό τρόπο στην καρδιά της βασκικής άμυνας το ταμπλό έδειχνε 12-25 και με λίγη περισσότερη προσοχή θα είχε αποφευχθεί το «συμμάζεμα» της διαφοράς από πλευράς Κάχα Λαμποράλ στο 18-25 με το τέλος της πρώτης περιόδου.

Κυρίαρχος ο Θρύλος

Με οδηγό τον Μαρσελίνιο Ουέρτας, η ομάδα της Βασκονίας έτρεξε ένα σερί 11-0 και μείωσε σε 23-25. Οι περιφερειακοί των γηπεδούχων πήραν εντολή να πιέσουν ασφυκτικά τους αντίστοιχους των «ερυθρολεύκων», παίζοντας όβερ-πλέι, στα όρια του φάουλ και αυτό αποσυντόνισε τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες έμειναν πάνω από 4 λεπτά χωρίς πόντο, το τρικ του Γιαννάκη να ρίξει στο παρκέ τρεις καθαρούς πλέι μέικερ, Πεν, Παπαλουκά και Τεοντόσιτς, δεν διόρθωσε κατά πολύ τα πράγματα και η Κάχα Λαμποράλ ήταν πλέον στον πόντο, 27-28. Αλλά, ο Ολυμπιακός είχε άμεσα την απάντηση. Με έξι διαδοχικούς πόντους του Μπουρούση, ένα λέι απ του Τσίλντρες μετά από εντυπωσιακή μπέιζμπολ πάσα του Τεοντόσιτς, καλάθι του τελευταίου και ακόμη ένα από τον Κλέιζα, ο Ολυμπιακός είχε ξεφύγει και πάλι 29-38.

Απόλυτος ρυθμός

Το σημαντικότερο ήταν ότι η ομάδα του Γιαννάκη ήταν αυτή που ήλεγχε και πρόσταζε τον ρυθμό του αγώνα. Ο Τσίλντρες ευστόχησε για δεύτερη φορά από τα 6μ25 και ο Κλέιζα έστειλε τη διαφορά στο 31-43. Καταπληκτικό μπάσκετ από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι είχαν καθηλώσει την Κάχα Λαμποράλ, είχαν το σκορ δικό τους και συνάμα προσέφεραν πανέμορφο θέαμα. Πάλι, πάντως, δεν πρόσεξαν στα τελευταία δεύτερόλεπτα και επέτρεψαν στους γηπεδούχους να «σουλουπώσουν» και πάλι τη διαφορά στο 39-45 με τις δυο ομάδες να αποσύρονται στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Το κρεσέντο του Ουέρτας

Κι όμως, παρά τον απόλυτο έλεγχο του Ολυμπιακού, οι Βάσκοι βρήκαν τον τρόπο να αλλάξουν τα δεδομένα. Με έναν ασταμάτητο Ουέρτας για ηγέτη, η Κάχα Λαμποράλ έτρεξε ανάμεσα στην δεύτερη και τρίτη περίοδο ένα επιμέρους 16-2 με κερασάκια τα δυο τρίποντα του Βραζιλιάνου πλέι μέικερ: ένα άμεσο για την ισοπαλία στους 45 πόντους και ένα έμμεσο (γκολ-φάουλ) για το πρώτο προσπέρασμα των γηπεδούχων, 48-45. Ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα δικό του αναπάντητο σερί 9 πόντων με τους Μποιυρούση, Κλέιζα για το 48-54, αλλά το run-and-gun της Κάχα Λαμποράλ δεν είχε… τελειωμό. Τρίποντα στον αιφνιδιασμό από τους Σαν Εμετέριο και Ουέρτας και ξανά οι γηπεδούχοι μπροστά, 59-54.

Οι «ζόρικοι» των Πειραιωτών

Κάπου εκεί, έπρεπε πλέον να μιλήσουν οι «ζόρικοι», call me… Παπαλουκάς. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, αν και πολύ κακός μέχρι και το 27ο λεπτό, πήρε την κατάσταση στα χέρια του από εκεί και πέρα. Με καλάθι και ασίστ στον Βούιτσιτς, και ενώ μεσολάβησε τρίποντο του Πεν μετά από πάσα με το ένα χέρι του Τεοντόσιτς, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κλείσει την τρίτη περίοδο προηγούμενος, 63-65. Θα ήταν πραγματικά κρίμα, μετά από τέτοια ολοκληρωτική εμφάνιση, οι «ερυθρόλευκοι» να φύγουν από την Βιτόρια με το κίτρινο φύλλο αγώνα.

Παπαλουκάς, Μπουρούσης και «Τσίλι» για το τέλος

Ο Τελέτοβιτς με τρίποντο από το… σπίτι του έβαλε στο κεφάλι την ομάδα του στο 68-67, αλλά ο Παπαλουκάς ήταν εκεί: ασίστ στον Βούιτσιτς, trademark λει-απ από τον ίδιο, νέο καλάθι και νέες ασίστ σε Τεοντόσιτς και Τσίλντρες, δράστης δηλαδή των επόμενων 5 καλαθιών του Ολυμπιακού και… 72-77. Ο Μαυροκεφαλίδης με χουκ έβαλε και αυτός το λιθαράκι του στο 72-79, ο Τελέτοβιτς από τα 6μ25 ανανέωσε τις ελπίδες των γηπεδούχων, αλλά ο έτερος… «ζόρικος» Μπουρούσης «σκότωσε» τους Βάσκους με τρίποντο από την κορυφή για το 77-82, κάτι περισσότερο από δυο λεπτά για τη λήξη. Νέο καλάθι από τον Μπουρούση μετά από επιθετικό ριμπάουντ του Τσίλντρες και τέλος στην… ιστορία με τρίποντο από τον Αμερικανό σταρ (το τρίτο του απόψε) για το 79-87. Σαστισμένοι οι γηπεδούχοι, ο Παπαλουκάς έστειλε το ματς στο +10, 79-89, το οποίο έληξε τελικά 85-89 και ο αρχηγός… χαιρετούσε (όπως και πέρυσι) τους φίλους της Κάχα Λαμποράλ στην εξέδρα.

Δεκάλεπτα: 18-25, 39-45, 63-65, 85-89

Κάχα Λαμποράλ (Ιβάνοβιτς): Ρίμπας, Ντιν 2, Σινγκλετάρι, Χουέρτας 23 (1), Ελιάχου 8, Τελέτοβιτς 18 (4), Σαν Εμετέριο 20 (3), Σπλίτερ 10, Ίνγκλις 2, Χέρμαν 2.

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 4, Πεν 3 (1), Τσίλντρες 21 (3), Βούισιτς 4, Μπουρούσης 18 (2), Χαλπερίν, Κλέιζα 18, Μαυροκεφαλίδης 3, Τεόντοσιτς 14 (1), Σχορτσιανίτης 4.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες