Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Εντυπωσιακές αλλαγές στην Πρέμιερ Λιγκ!


Επαναστατικές αποφάσεις ανακοίνωσε η αγγλική Λίγκα αναφορικά με τους νέους κανονισμούς στα ρόστερ των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ...

Από τη νέα σεζόν θα ισχύει το καθεστώς των 8 «γηγενών» καθώς και το ανώτατο όριο του ρόστερ στους 25 παίκτες.

Οι γηγενείς δεν θα είναι απαραιτήτως «ντόπιοι», αλλά όσοι έχουν διδαχθεί τα... μυστικά της μπάλας στην Αγγλία για διάστημα τουλάχιστον τριών ετών, πριν κλείσουν τα 21 τους χρόνια. Με άλλα λόγια, τα «μωρά του Βενγκέρ» στην Αρσεναλ όπως ο Φάμπρεγας και ο Μπέντνερ ανήκουν στους «home grown», παρότι δεν είναι Αγγλοι.

«Δεν θα είναι πλέον συμφέρον για τους συλλόγους να μαζεύουν πολλούς παίκτες. Θα είναι αναγκασμένοι να επενδύουν στα εγχώρια ταλέντα. Δεν πρόκειται να θέσουμε θέμα εθνικότητας, αλλά απλώς να διασφαλίσουμε ότι δεν μπορεί οποιοσδήποτε σύλλογος να αγοράσει μια ολόκληρη ομάδα» είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της Πρέμιερ Λιγκ, Πίτερ Σκάνταμορ και διευκρίνισε ότι δύο φορές το χρόνο, μία τον Αύγουστο και μία τον Ιανουάριο, οι 20 ομάδες της Πρέμιερσιπ θα πρέπει να δηλώνουν το 25μελές ρόστερ τους.

Με μία πρώτη ανάγνωση, το μέτρο αυτό μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματικό ως προς το κλείσιμο της «ψαλίδας» ανάμεσα στους πανίσχυρους συλλόγους της Αγγλίας και τους λιγότερο δυνατούς. Κάτι, άλλωστε, που επιβεβαιώνεται και από τις ανησυχίες του Ράφα Μπενίτεθ:

«Για πολλές ομάδες ίσως είναι εύκολο. Ομως για τις 4-5 καλύτερες, μάλλον θα υπάρξει πρόβλημα. Σημαίνει ότι θα πρέπει να βγάζουν οκτώ παίκτες από τις ακαδημίες τους και το σύστημα υποδομής συνήθως δεν δουλεύει έτσι» είπε ο προπονητής της Λίβερπουλ και πρόσθεσε: «Να βρούμε οκτώ από τις ακαδημίες είναι εύκολο. Στην ποιότητα είναι το πρόβλημα».




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες