Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Διαψεύδει κατηγορηματικά η κυβέρνηση την ύπαρξη συμφωνίας για πώληση ομολόγων σε κινέζους επενδυτές.
«Δεν υπήρξε καμία εντολή διερεύνησης δανεισμού από την Κίνα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής...

Ο κινεζικός Τύπος ωστόσο επισημαίνει ότι η χώρα μας εναποθέτει τις ελπίδες της στην Ασία για το δημόσιο χρέος της, ενώ την ίδια ώρα η Financial Times φιλοξενεί ένα ακόμα αρνητικό δημοσίευμα για την Ελλάδα, επιρρίπτοντας στην ελληνική κυβέρνηση τις ευθύνες για την εκτίναξη των spread των ελληνικών ομολόγων, που την Παρασκευή κατέγραψαν νέο ρεκόρ αγγίζοντας τις 373 μονάδες βάσης.

Αίσθηση προκαλεί όμως και ένα δημοσίευμα της γαλλικής Le Monde που κάνει λόγο για γαλλο-γερμανικό σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας. «Διάφορες κυβερνήσεις της ζώνης του ευρώ εργάζονται, σε συνεννόηση με τα ευρωπαϊκά όργανα, για τη δημιουργία ενός μηχανισμού χρηματοπιστωτικής υποστήριξης της Ελλάδας, η οποία διέρχεται τη χειρότερη δημοσιονομική κρίση της των τριάντα τελευταίων ετών», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας.

Για φήμες και σενάρια έκανε λόγο από τις Βρυξέλλες η Αμέλια Τόρες, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών Χοακίν Αλμούνια, ερωτηθείσα αν ευσταθεί το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας. Συγκεκριμένα, η Αμέλια Τόρες δήλωσε ότι «η Επιτροπή δε σχολιάζει φανταστικά δημοσιεύματα και φήμες κερδοσκοπικού χαρακτήρα». Και η εκπρόσωπος Τύπου του γερμανού υπουργού Οικονομικών διέψευσε το άρθρο της γαλλικής εφημερίδας



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες