Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΟΡΙΣΤΙΚΟ!!!!!!Ο ΜΙΚΑΕΛ ΣΟΥΜΑΧΕΡ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ....


Τρία χρόνια -ή 1.239 ημέρες- μετά την αποχώρησή του από τη Formula 1 ο Μichael Schumacher, ο πλέον πετυχημένος πιλότος στην ιστορία του σπορ με τα 7 Πρωταθλήματα, τις 91 νίκες, τις 68 pole positions, τις 154 παρουσίες στο βάθρο, τους 1.369 βαθμούς, επιστρέφει!

Λίγο μετά τις 00:30 ώρας Ελλάδας η γερμανική εφημερίδα Bild ανακοίνωσε την επιστροφή του 7 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή και την υπογραφή μονοετούς συμβολαίου (υπάρχει οψιόν ανανέωσης για ακόμα έναν χρόνο) με την Μercedes GP Petronas. H επίσημη ανακοίνωση αναμένεται εντός των ημερών.

Είχε προηγηθεί μέσα στη μέρα το ταξίδι του Schumi στην Αγγλία και η επίσκεψή του στην έδρα της ομάδας στο Brackley όπου το βράδυ υπέγραψε το συμβόλαιό του που θα του αποφέρει 7 εκατομμύρια ευρώ.

Mέσα σε λίγα λεπτά η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου και προβλήθηκε από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου (CNN, Euronews, BBC).

Όπως είναι φυσιολογικό στον Τύπο της πατρίδας του επικρατεί πανηγυρικό κλίμα με τους Γερμανούς να κάνουν λόγο για την «τέλεια επιστροφή» αφού ο πιλότος-σύμβολο επιστρέφει στις επάλξεις αγωνιζόμενος για την θρυλική Mercedes.



«Προδότης» και «Αχάριστος»
Tην ίδια στιγμή που στη Γερμανία επικρατεί ενθουσιασμός, στην Ιταλία δεν βλέπουν με καλό μάτι την επιστροφή του «Kaiser».

Σε blogs κορυφαίων ηλεκτρονικών εφημερίδων οι φίλοι της Ferrari αντιδρούν και «στολίζουν» με διάφορα ...κοσμητικά επίθετα τον Michael Schumacher.

Αρκετοί τον αποκαλούν «προδότη», «αχάριστο» και «φιλάργυρο», ενώ κάποιοιο άλλοι χρησιμοποιούν χαρακτηρισμούς που δεν μπορούν να δημοσιευτούν.

Πάντως υπάρχουν και κάποιοι που δηλώνουν πιστοί «Schumacher-ικοί» και που ενθουσιάστηκαν με αυτήν την εξέλιξη υποστηρίζοντας πως η επιστροφή του μόνο καλό θα κάνει στη Formula 1 και στο θέαμα.

Γερμανική «dream team»
Τα ασημένια βέλη θα εμφανιστούν και πάλι μετά από δεκαετίες στις πίστες και οι Γερμανοί περιμένουν πως και πως να δουν την δική τους «dream team» να φτάνει στην κορυφή, κάτι που έχει να συμβεί από την εποχή του θρυλικού Juan Manuel Fangio (Πρωταθλητής με τη Mercedes το 1954 και το 1955).

Η πρώην Brawn GP που προέκυψε από τις στάχτες της Honda και που το 2009 κατάφερε το ...ακατόρθωτο -να στεφθεί δηλαδή Πρωταθλήτρια σε κατασκευαστές και οδηγούς-, είναι εδώ και σχεδόν 2 μήνες η Mercedes GP μετά την απόφαση των Γερμανών να αγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών και να επιστρέψουν με αμιγώς δικό τους μονοθέσιο στο Πρωτάθλημα της Formula 1.

Η πρώτη τους προσθήκη ήταν ο πολλά υποσχόμενος -γερμανοθρεμμένος- Nico Rosberg. Η δεύτερη μπορεί να άργησε, αλλά άξιζε η προσμονή. Ήταν το μεγάλο κόλπο -το «colpo grosso» όπως θα έλεγαν οι Ιταλοί- καθώς κατάφεραν να πείσουν τον Michael Schumacher να αφήσει την οικογενειακή θαλπωρή και την κερδοφόρα εργασία του στη Ferrari όπου ως σύμβουλος δεν είχε και πολλά να κάνει, για να επιστρέψει ξανά στη δράση, στην πίεση, στο άγχος...

Στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται ένας σπουδαίος Βρετανός, ο «μαέστρος» Ross Brawn που μαζί με τον Schumi συντέλεσαν τα μέγιστα στις επιτυχίες της Benetton στα μέσα της δεκαετίας του '90 και στη δημιουργία της αυτοκρατορίας της Ferrari την πρώτη δεκαετία του 2000.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Mercedes έχει ζητήσει ειδική άδεια από τη FIA προκειμένου o 41χρονος σούπερ σταρ να κάνει κάποιες δοκιμές με το περσινό μονοθέσιο της ομάδας μέσα στο Γενάρη.

Όλα καλά με τον αυχένα
To βασικό πρόβλημα, αυτό που ανησυχούσε τον Schumi εδώ και καιρό ήταν η κατάσταση του τραυματισμένου αυχένα του, o οποίος το περασμένο καλοκαίρι δεν του επέτρεψε να επιστρέψει στη δράση αντικαθιστώντας τον τραυματία Felipe Massa.

Αυτός ήταν και ο λόγος που καθυστερούσε η επίτευξη της συμφωνίας με την Mercedes. Απ' ότι φαίνεται όμως το πρόβλημα έχει ξεπεραστεί αφού ο προσωπικός του γιατρός Johannes Peil, μετά τις απαραίτητες εξετάσεις, «άναψε» το πράσινο φως για την επιστροφή του.

«Βρίσκεται σε άριστη φυσική κατάσταση. Ο Δρ. Peil είπε ότι έχει κάνει τεράστια πρόοδο σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι», δήλωσε προ ημερών ο μάνατζέρ του και επί χρόνια φίλος του Willi Weber.

Η... πηγή του κακού
Ας θυμηθούμε τι είχε πει ο επί μια δεκαετία προσωπικός γιατρός του Schumi Johannes Peil, υπεύθυνος της κλινικής των σπορ του Bad Nauheim, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που είχε λάβει χώρα στις 12/8.

Εκεί ο Δρ. Peil είχε αναφερθεί αναλυτικά στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Γερμανός πιλότος στον αυχένα του λέγοντας πως το κάταγμα που υπέστη μετά το ατύχημα που είχε τον περασμένο Φλεβάρη κατά τη διάρκεια δοκιμών με μοτοσικλέτα, χρειάζεται αρκετό χρόνο για να αποθεραπευτεί.

«Ο Μichael έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση, αφού κάνει αθλητική ζωή, αλλά οι συνέπειες της πτώσης που είχε με μοτοσικλέτα φάνηκαν τώρα. Στις δοκιμές που έκανε με καρτ υπήρξε μεγάλη πρόοδο, αλλά το να οδηγείς μονοθέσιο της Formula 1 είναι ένα εντελώς διαφορετικό πράγμα. Δεν υπάρχει ειδική προετοιμασία στο γυμναστήριο ή κάτι άλλο που να μπορεί να αποδώσει στο 100% τις πιέσεις που δέχεται ο αυχένας. Όταν ο Schumi μπήκε στην πίστα ο πόνος επέστρεψε και έπρεπε να τις διακόψουμε. Οι συνέπειες της πτώσεις ήταν σοβαρές, όχι μόνο εξαιτίας του κατάγματος που υπέστη στον έβδομο σπόνδυλο ο οποίος έχει σχεδόν αποθεραπευτεί. Ήταν το πιο σοβαρό ατύχημα στην καριέρα του Michael. Υπήρχε ένα κάταγμα στη βάση του κρανίου, σε μια περιοχή θεμελιώδη. Για να καταλάβετε υπήρχαν μικρά θραύσματα σαν μια επιφάνεια που έχει σμιλευτεί. Ένα από αυτά τα θραύσματα προκάλεσε ζημιά στην αρτηρία του αριστερού σπονδύλου. Τους επόμενους μήνες θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με σκοπό να αποθεραπευτεί πλήρως», εξήγησε ο Peil.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες