Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Εκτός South Stream η Ελλάδα...


Εκτός του σχεδιασμού για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream βρίσκεται η Ελλάδα, όπως αποκάλυψαν σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα οι εκπρόσωποι της Gazprom.
Στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης της διαδρομής του αγωγού, ο εκπρόσωπος του ρωσικού ενεργειακού γίγαντα Leonid Chugonov, απαντώντας σε ερωτήσεις Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων, απάντησε: «Δεν υπάρχει λόγος να γεμίσουμε ένα άδειο αγωγό». Όπως τόνισαν στελέχη της Gazprom, δεν υπάρχουν συμβόλαια πελατών στην Ιταλία και ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος για την κατασκευή του αγωγού από την Κομοτηνή προς το Οτράντο.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η γραμμή του αγωγού θα ξεκινάει από τη ρωσική πόλη Ανάπα, στη Μαύρη Θάλασσα, θα κατευθύνεται προς την Βάρνα της Βουλγαρίας και στη συνέχεια θα ακολουθεί την πορεία Σερβία- Κροατία- Ουγγαρία- Σλοβενία- Αυστρία- Ιταλία. Υπενθυμίζεται ότι η Gazprom διεκδικεί την εξαγορά της ΔΕΠΑ, κάτι που σημαίνει ότι εάν τελικά κερδίσει τον διαγωνισμό δεν αποκλείεται να αλλάξει τον σχεδιασμό της, με πολλούς να χαρακτηρίζουν τις σημερινές ανακοινώσεις «παιχνίδι τακτικής», ως μοχλού πίεσης, εν όψει της διαδικασίας επιλογής της εταιρείας που θα αγοράσει τη ΔΕΠΑ.

fpress

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες