Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΜΟNEY VS SEX...

Κάποτε φημιζόμασταν για την έντονη σεξουαλική μας ζωή, σήμερα όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα έχει επηρεάσει την ερωτική συνεύρεση των ζευγαριών και τα κριτήρια για την επιλογή του συντρόφου άλλαξαν.Μήπως θα πρέπει να αφήσουμε για λίγο τα οικονομικά και την καριέρα μας στην άκρη; Μήπως θα πρέπει να σκεφτούμε πάλι και τον εαυτό μας γιατί οι επιδόσεις μας έχουν πέσει στο μηδέν; Μήπως θα πρέπει να ασχοληθούμε και πάλι με τον σύντροφο μας; Μήπως θα πρέπει να φέρουμε ξανά το σεξ στη ζωή μας που τον τελευταίο καιρό το έχουμε απομακρύνει σκεπτόμενες άλλα πράγματα;Κι αν όλα αυτά τα μήπως προκαλούν εντύπωση για μερικές από εσάς για κάποιες άλλες είναι πραγματικότητα. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο για την ελληνική κοινωνία και για το μεσογειακό εκρηκτικό ταμπεραμέντο της ελληνίδας, το σεξ απέχει πλέον από τη ζωή της. Αυτό αποδεικνύεται από την έρευνα της ΕΜΑΣ ( εταιρία μελέτης ανθρώπινης σεξουαλικότητας) που δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Τα αποκαλυπτικά στοιχειά για τη σχέση των ελλήνων που είδαν το φως της δημοσιότητας κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά και κολακευτικά είναι. Κι αυτό γιατί μόνο ένα στους δέκα έλληνες που πήραν μέρος στην έρευνα παραδέχονται πως έχουν σεξουαλική επαφή με τη ή το σύντροφο τους δύο φορές την εβδομάδα. Ο σημαντικότερος λόγος που έχει φέρει στο ζενίθ την σεξουαλικότητα των ελλήνων είναι το άγχος των οικονομικών προβλημάτων! Εκτός όμως από τη σεξουαλικότητα στην έρευνα παρουσιάζονται κι πτυχές γύρω από τη σχέσεις και τις προτιμήσεις των δύο φίλων. Κι αν κάποτε λέγαμε ότι το σεξ δένει ένα ζευγάρι τα κριτήρια για τη δημιουργία μιας σχέσης έχουν αλλάξει στη σημερινή εποχή! Κι αυτό γιατί περίπου μία ή ένας στους δύο διαλέγουν το ταίρι τους σύμφωνα με την οικονομική του κατάσταση.


Μέχρι και πριν λίγα χρόνια ελληνίδες και οι έλληνες συγκαταλέγονταν ανάμεσα στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως μεταξύ των χωρών που έχουν την πιο έντονη σεξουαλική ζωή. Τα πράγματα όμως άλλαξαν και οι επιδόσεις μας άρχισαν να πέφτουν κατά πολύ. Αφού εγκαταλείψαμε τις πρώτες θέσεις, κινδυνεύομε πλέον να βρεθούμε ανάμεσα στις χώρες που φημίζονται για την. αντισεξουαλικότητα τους.

Το ποσοστό των ζευγαριών που κάνουν σεξ δύο φορές την εβδομάδα, έπεσε μέσα σε δύο χρόνια κατά 62% αριθμός ρεκόρ για τα ελληνικά δρώμενα!Ο σημαντικότερος παράγοντας που προκάλεσε το αρνητικό αυτό ρεκόρ για τα ελληνικά ζευγάρια είναι η οικονομική κρίση!

Η σεξουαλική ζωή μπορεί να έχει περιοριστεί σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, ωστόσο είναι διαφοροποιημένη μεταξύ της ελίτ και των δημοσίων υπαλλήλων. Το μεγαλύτερο πλήγμα φαίνεται να το δέχονται όσες δραστηριοποιούνται στο χώρο του ελεύθερου επαγγέλματος.Σύμφωνα με την έρευνα το 49% των ελεύθερων επαγγελματιών απάντησαν ότι είναι λίγο ή καθόλου ικανοποιημένη από τη σεξουαλική τους ζωή. Αλλωστε κάτι τέτοιο είναι και το αναμενόμενο, καθώς είναι ο κλάδος που έχει χτυπηθεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο από την οικονομική κρίση. Σε δεινή θέση όμως βρίσκονται κι οι επιστήμονες, καθώς το 47% δηλώνει ότι είναι ελάχιστα έως καθόλου ικανοποιημένες από την σεξουαλική τους ζωή. Κι οι απλές εργάτριες κι εργάτες όμως φαίνεται να απέχουν από το σεξ.

Ο κίνδυνος και το άγχος της απόλυσης, δημιουργεί πολλές φορές ανασφάλειες, προβληματισμούς και κακή διάθεση, με αποτέλεσμα την αποχή από το σεξ. Το ποσοστό σε αυτή την επαγγελματική κατηγορία που δηλώνει ότι είναι ικανοποιημένο από την σεξουαλική του ζωή από «λίγο έως καθόλου» φτάνει το 35%. Στο αντίποδα βρίσκονται οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς η εξασφάλιση της σίγουρης θέσης εργασίας είναι αρκετή για να κρατήσει τις σεξουαλικές τους επιδόσεις σε υψηλά επίπεδα. Ετσι μόνο το 9% αυτής της κατηγορίας απάντησε ότι είναι «λίγο έως καθόλου» ικανοποιημένο με την σεξουαλική του ζωή.

Κάποτε λέγαμε ότι «ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά», σήμερα όμως κοιτάει την τσέπη! Η έρευνα της Εταιρίας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το πρώτο πράγμα που προσέχει πλέον η ελληνίδα ή ο έλληνας προτού προχωρήσει στη δημιουργία ή στη διάρκεια μια σχέσης. Στην ερώτηση «τι θεωρείται πιο σημαντικό στη σχέση σας;» το 42% απάντησε ότι η οικονομική κατάσταση του ταίρι τους παίζει το μεγαλύτερο ρόλο. Οι ρομαντικοί που απάντησαν ότι η συναισθηματική κατάσταση παίζει το μεγαλύτερο ρόλο έφτασαν το 31%, ενώ μόνο το 16% παραδέχτηκε ότι το σεξ αποτελεί τον ισχυρότερο κρίκο για την διατήρηση μιας σχέσης.

Πεσμένο το… ηθικό

Η οικονομική κρίση όμως φαίνεται να χτυπά περισσότερο το αντρικό φύλο, καθώς όπως δείχνει η έρευαν όλο και περισσότερο άντρα αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης και στυτικής δυσλειτουργίας. Καλό θα ήταν λοιπόν αρκετές από εσάς να συμμερίζεστε πλέον τα προβλήματα του συντρόφου σας, να τον βοηθάτε και όταν βρίσκετε δίπλα σας να του αποσπάτε την σκέψη από τις επαγγελματικές και οικονομικές του υποχρεώσεις. Γιατί η οικονομική κρίση μπορεί να αργήσει να περάσει, όποτε δεν θα ήταν και το καλύτερο να υπάρξει για τόσο καιρό και σεξουαλική.

Σύμφωνα με την έρευνα το 41% των αντρών που εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες εμφανίζουν αδυναμία στύσης, ενώ το ποσοστό αυτό είναι αρκετά αυξημένο και στο χώρο των επιστημόνων καθώς αγγίζει το 38%. Αρκετά υψηλό είναι το ποσοστό και στο χώρο των εργατών, αφού φτάνει το 28%. Σε καλύτερη μοίρα βρίσκονται οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και τα στελέχη των εταιριών, καθώς τα ποσοστά των αντρών που αντιμετωπίζουν αδυναμία στύσης φτάνουν μόλις το 13 και 10% αντίστοιχα.

Σε αντίθεση το πρόβλημα της αδυναμίας στύσης φαίνεται να επηρεάζει πολύ λιγότερο τους δημοσίους υπαλλήλους που σύμφωνα με την έρευνα μόνο το 7% των αντρών του συγκεκριμένου επαγγελματικού κλάδου παρουσιάζει πρόβλημα, ενώ στο χώρο των τεχνικών το ποσοστό περιορίζεται στο 5%.Πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας δηλώνουν το 55% των ατόμων που ανήκουν στα μεσαία στρώματα, έναντι 23% εκείνων που ανήκουν στα χαμηλά και 22% αυτών που βρίσκονται στα ανώτερα. Οσον αφορά τους παντρεμένους μόλις το 28% έναντι 72% των διαζευγμένων δήλωσαν ότι είναι ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή, ενώ το 77% των παντρεμένων που πήραν μέρος στην έρευνα παραδέχτηκαν ότι έχουν τέτοια συμπτώματα στυτικής δυσλειτουργίας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους διαζευγμένους ήταν μόλις 8%.



1 σχόλια:

Έλ λην Μακεδόνας είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ FLOKO

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες