Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Πώς να μιλάτε ώστε οι άντρες να ακούνε

Πήρε ποτέ συμμαθητής σας τα εύσημα για δική σας ιδέα; Κατηγορηθήκατε ποτέ επειδή ήσασταν συναισθηματική; Σας διέκοπταν συχνά σε κάποιο μίτινγκ; Παίρνετε τα αστεία πολύ προσωπικά; Οι περισσότερες γυναίκες θα απαντούσαν θετικά, σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου "Αλλαγή κώδικα: Πως να μιλάτε ώστε οι άντρες να ακούνε", ένα νέο βιβλίο για την επικοινωνία, ή την έλλειψή της, μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Οι άντρες και οι γυναίκες επικοινωνούν διαφορετικά λένε οι συγγραφείς Κλερ Νταμκεν Μπράουν και Όντρεϊ Νέλσον. Έτσι προτείνουν μια «αλλαγή κώδικα», όπου περιγράφουν πως η γνώση περισσότερων από μία κουλτούρα ή γλώσσα βοηθάει στην επικοινωνία. "Είναι, κατά κάποιο τρόπο, ένας ταξιδιωτικός οδηγός σε μια άλλη χώρα με άλλη κουλτούρα" δήλωσε ο Νέλσον σε συνέντευξή του.

Οι διαφορές μεταξύ του ύφους της γυναίκας και του άντρα δημιουργούν έναν κενό στην αξιοπιστία, όπου οι γυναίκες έχουν μικρότερη εξουσία και δύναμη από τους άντρες, σύμφωνα με το βιβλίο.

"Το μεγαλύτερο παράπονο που δέχομαι τα τελευταία 30 χρόνια από τις γυναίκες είναι το «Πως μπορώ να τον κάνω να με πάρει σοβαρά;», είπε ο Νέλσον προσθέτοντας: "Αυτό το βιβλίο επιχειρεί να χτίσει μια γέφυρα σε αυτό το κενό αξιοπιστίας".

Οι άντρες λένε περισσότερα αστεία, αλλά οι γυναίκες γελάνε περισσότερο. Οι άντρες θέλουν λύσεις στα προβλήματα ενώ οι γυναίκες ψάχνουν τρόπο για να τα κατανοήσουν και οι άντρες προσπαθούν να παίξουν το δικηγόρο του διαβόλου ενώ οι γυναίκες προσπαθούν να βοηθούν όλες τις πλευρές ωστε να επιτυγχάνεται συμφωνία, λένε οι συγγραφείς.


ελευθεροτυπια



3 σχόλια:

xaxanoulhs 7 είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ MIST.ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ,ΜΠΡΑΒΟ...

Έλ λην Μακεδόνας είπε...

καλημερα mist.εσυ εχεις βρει τον κωδικα και επικοινωνουμε!

doremi είπε...

Ναι δάκρυσα τώρα...

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες