Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ YELP ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Η GOOGLE...


Την ιστοσελίδα Yelp σκέφτεται σοβαρά να αγοράσει ο κολοσσός Google δίνοντας το ποσό των 500 εκατομμυρίων δολαρίων ώστε να την αποκτήσει.



Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η συμφωνία, η Google θα βοηθηθεί ιδιαίτερα αφού θα έχει πρόσβαση στην τοπική αγορά της διαφήμισης. Συγκεκριμένα, η Yelp αποτελεί τον πιο δημοφιλή διαδικτυακό τόπο στον οποίο οι χρήστες πληροφορούνται για τοπικά εστιατόρια και μικρές επιχειρήσεις ενώ έχουν το δικαίωμα να αφήσουν και το δικό τους σχόλιο για αυτές.

Συνολικά το Yelp έχει 8 εκατομμύρια χρήστες. Αυτό σημαίνει πως η Google θα έχει επιπλέον κέρδη από τις επιχειρήσεις που θα θέλουν να διαφημιστούν στο Yelp.

Από τον περασμένο Αύγουστο η Google έχει επιδοθεί στην αγορά εταιριών καθώς έχει ήδη υπογράψει με πέντε εταιρίες.

"Η τοπική αγορά της διαφήμισης αποτελείται από δισεκατομμύρια δολάρια και δεν έχει αξιοποιηθεί στο ίντερνετ", είπε στην Telegraph ο αναλυτής Mark May.

Από την πλευρά της, η Yelp μέσω ανακοίνωσής της ανέφερε πως συχνά προσεγγίζεται από εταιρίες για συνεργασία ή επενδύσεις όμως δεν πρόκειται ποτέ να αποκαλύψουν ιδιωτικές συζητήσεις. Στη μη επιβεβαίωση προέβη και η Google με τον εκπρόσωπό της να αρνείται να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Μολοταύτα, πρώην στέλεχος της Google είπε πως η εταιρία είχε και παλιότερα συζητήσεις με τη Yelp για εξαγορά της οι οποίες ναυάγησαν.

Η Yelp ιδρύθηκε το 2004 και μέχρι στιγμής έχει έσοδα ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ τον Ιανουάριο λειτούργησε και στη Βρετανία.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες