Γαλοπούλα γεμιστή |
Υλικά
1 γαλοπούλα, περίπου 6 κιλά
20γρ. κορν φλάουερ
1/8 του λίτρου κρέμα γάλακτος
Γέμιση
3 κρεμμύδια κομμένα
400γρ. κιμάς
75γρ. ρύζι
1/8 του λίτρου νερό
50γρ. σταφίδες
3 κουταλιές λικέρ κερασιού
1 ματσάκι μαϊντανός κομμένος
1 κουταλάκι του γλυκού φασκόμηλο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Ποτίζουμε τις σταφίδες με το λικέρ κερασιού και τις αφήνουμε 15 λεπτά να το απορροφήσουν. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τον κιμά. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά διαδοχικά με τη σειρά που αναφέρονται παραπάνω και ψήνουμε μέχρι να απορροφηθεί τελείως το ζουμί. Πλένουμε τη γαλοπούλα, τη σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας για να στεγνώσει, την αλατίζουμε και τη γεμίζουμε με τον κιμά που έχει ήδη κρυώσει. Κατόπιν τη ράβουμε. Θερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε τη γαλοπούλα να ψηθεί σκεπασμένη δύο έως δυόμισι ώρες στους 200 βαθμούς. Δοκιμάζουμε τη σάλτσα. Αν θέλουμε, βάζουμε το κορν φλάουερ να δέσει και συμπληρώνουμε με την κρέμα γάλακτος.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 7 ΗΜΕΡΩΝ
- ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΡΗΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
- Το ανεκδοτο της ημερας
- ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 2013!!!
- CHE PABLO GARCIA!
- ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΟΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ...
- Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ 74...
- ΓΑΛΛΙΑ:ΚΟΡΥΦΗ Η ΜΠΟΡΝΤΟ
- ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΠΑΟΚ-ΙΒΙΤΣ
- ΤΟ ΑΠΟΤΟΜΟ ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ...
- Τα πολιτεύματα στην "ΠΟΛΙΤΕΙΑ" του Πλάτωνα
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου