Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΙΝΑΣ ΚΛΕΙΖΑ...


Ο Λίνας Κλέιζα υπογράμμισε πως αυτός και οι συμπαίκτες του είχαν το μυαλό τους στα Χριστούγεννα, γι' αυτό και ο Ολυμπιακός δεν είχε υψηλά στάνταρ απόδοσης κόντρα στον Άρη.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μη κατάφερε να πιάσει το μέγιστο στην απόδοσή του, αλλά η τελική διαφορά των 14 πόντων κρίνεται ικανοποιητική. Ο Λίνας Κλέιζα πάντως έριξε την ευθύνη για τα πολλά νεκρά διαστήματα στον Άϊ Βασίλη:


«Ήταν ένα καλό παιχνίδι, αρκετά σκληρό και η νίκη ήταν σημαντική. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε λίγο το μυαλό μας στα Χριστούγεννα, είναι πάντα δύσκολο να συγκεντρωθείς όταν ξέρεις ότι έχεις μπροστά που κάποιες μέρες ξεκούρασης. Είχαμε έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και αυτό φάνηκε σε κάποια νεκρά διαστήματα».

Ο Λιθουανός με τόσα χρόνια καριέρας στο ΝΒΑ που παίζουν ακόμη και ανήμερα των Χριστουγέννων εξήγησε πως είναι διαφορετικό συναίσθημα από το να βρίσκεσαι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού: «Έτσι συμβαίνει και στο ΝΒΑ που γίνονται αγώνες ακόμη και ανήμερα, ωστόσο υπάρχει μία τεράστια διαφορά. Το γεγονός ότι θα παίζεις εκείνη τη μέρα το γνωρίζεις από την αρχή, είναι κάτι σα νόμος στο ΝΒΑ. Εμείς νιώθαμε σήμερα σαν τους ΝΒΑερς δυο μέρες πριν τη διακοπή για το ALL STAR GAME. Πάντα οι παίκτες χαλαρώνουν πριν το τριήμερο για το ALL STAR τον Φεβρουάριo».

Παντού και πάντα

Ο Λίνας το έχουμε πει εκατοντάδες φορές είναι γεννημένος νικητής, δεν του αρέσει να χάνει και βέβαια δεν κοιτάει ποτέ διαφορές πόντων: «Δε με νοιάζει αν κερδίσαμε με 14 πόντους διαφορά ή με 24, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κερδίζουμε όπου παίζουμε. Πάμε για τη νίκη σε κάθε ματς, γιατί όχι να κερδίσουμε και στην έδρα τους με 14 πόντους. Θα παίξουμε σα να είναι το σκορ 0-0 και νοκ άουτ αγώνας. Είμαστε καλύτερη ομάδα και πρέπει να κερδίζουμε παντού και πάντα».

Το ελάττωμα του Λίνας

Αν έχει ένα τρανταχτό μειονέκτημα στον τρόπο που αγωνίζεται είναι η συμπεριφορά του όταν εκνευρίζεται. Ο Κλέιζα παίζει πού με το ένστικτό του και αυτό πολλές φορές του στήνει παγίδες. Στον αγώνα με τον Άρη δέχτηκε τεχνική ποινή και η ομάδα τον «έχασε» για 10 λεπτά αφού σωστά ο Παναγιώτης Γιαννάκης τον τράβηξε στον πάγκο για να ηρεμήσει: «Εκνευρίζομαι εύκολα με τις αποφάσεις των διαιτητών και αυτό είναι ένα από τα ελαττώματά μου, θα πρέπει να μάθω να συγκρατώ τα νεύρα μου και να είμαι πιο ήρεμος την ώρα του παιχνιδιού».



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες