Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΤΑ ΜΙΝΤΙΑΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...


Η ΠΟΣΠΕΡΤ απέστειλε επιστολή προς τον διευθυντή ειδήσεων του STAR Σταμάτη Μαλέλη, απατώντας σχετικά με τοποθέτηση του για τους 7.000 εργαζόμενους που υπάρχουν στην ΕΡΤ, ενώ στο ιδιωτικό κανάλι είναι 500.





«ΠΡΟΣ τον Διευθυντή Ειδήσεων Τ/Σ STAR κ. Σταμάτη Μαλέλη Κύριε Διευθυντά, σε χθεσινές σας δηλώσεις για την ΕΡΤ Α.Ε., δώσατε μία λαθεμένη πληροφόρηση και κάνατε κάποιες εκτιμήσεις.
Η λαθεμένη πληροφόρηση αφορά στον αριθμό των εργαζομένων στην ΕΡΤ Α.Ε. – μιλήσατε για 7.000 εργαζόμενους έναντι 500 στον STAR! Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ Α.Ε. είναι 3.850 τακτικοί υπάλληλοι και 1.250 περίπου με συμβάσεις ‘’έργου’’. Σύνολο επομένως 5.100 και όχι 7.000.

Η λαθεμένη πληροφόρηση αφορά στον αριθμό των εργαζομένων στην ΕΡΤ Α.Ε. – μιλήσατε για 7.000 εργαζόμενους έναντι 500 στον STAR! Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ Α.Ε. είναι 3.850 τακτικοί υπάλληλοι και 1.250 περίπου με συμβάσεις ‘’έργου’’. Σύνολο επομένως 5.100 και όχι 7.000.

Όσον αφορά δε τη σύγκριση με τον STAR, σας υπενθυμίζουμε ότι η ΕΡΤ Α.Ε. δεν είναι ένα κανάλι αλλά : 3 τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3), 2 περιφερειακά τηλεοπτικά studios (Πατρών και Ηρακλείου Κρήτης), 1 διεθνές δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι (ERTWorld), 4 ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια (ΠΡΙΣΜΑ+, ΣΙΝΕ+, ΣΠΟΡ+, INFO+), 1 ραδιοφωνικό σταθμό διεθνούς εμβέλειας (ΕΡΑ5 - Φ?ΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ), 6 ραδιοφωνικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας (ΝΕΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΡΑΣΠΟΡ, ΚΟΣΜΟΣ, ΦΙΛΙΑ),19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, Κέντρα Εκπομπής σε όλη την Ελλάδα , εκ των οποίων τα 21 στελεχωμένα, 3 ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΤ3, εκ των οποίων οι 2 τοπικής εμβέλειας (95.8, 102 FM) και ο 1 διεθνούς εμβέλειας, 4 Μουσικά Σύνολα (3 ορχήστρες και 1 χορωδία), 1 ιστοσελίδα (www.ert.gr) και 1 εβδομαδιαίο περιοδικό ‘’Ραδιοτηλεόραση’’.

Όσο για τις εκτιμήσεις σας, που αφορούν τις εξωτερικές ή μικτές παραγωγές και πόσο κοστίζουν, έχουμε και εμείς καταγγείλει την κακοδιαχείριση και την μη αξιοποίηση της εσωτερικής παραγωγής σε όλη της τη διάσταση.

Οι εργαζόμενοι όχι μόνον δεν ευθύνονται για την διασπάθιση του Δημοσίου χρήματος σε ‘’ημετέρους’’, μέσω μικτών παραγωγών, αλλά σθεναρά υποστηρίζουν την ανάγκη κοινωνικού ελέγχου και την διαφάνεια στις εξωτερικές παραγωγές, την κατάργηση των μικτών και την ανάπτυξη των εσωτερικών παραγωγών. Παρακαλούμε να δημοσιοποιήσετε τις απόψεις μας και να αποκαταστήσετε την αλήθεια για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ Α.Ε».

Και η ΝΕΤ την κλήρωση

Μετά το NovaSports 1, το Eurosport και η ΝΕΤ θα δείξει απευθείας την Παρασκευή 18/12 στις 13.00 την κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρωτοχρονιά με Λέικερς στην NOVA

Την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου στις 05.30 (ξημερώματα Σαββάτου 2/1) το NovaSports 3 θα μεταδώσει απευθείας τον αγώνα Λος Άντζελες Λέικερς - Σακραμέντο Κινγκς για το πρωτάθλημα μπάσκετ του ΝΒΑ.

Αναμονή εξελίξεων στο αθλητικό της ΕΡΤ

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις με τους συμβασιούχους και ένα τμήμα που περιμένει να δει τι θα γίνει είναι και το αθλητικό. Ο Αντώνης Κατσαρός, όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει προϊστάμενος της διεύθυνσης των αθλητικών προγραμμάτων και θα συνεχίσει στο πόστο του.

Παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Σαμπράκου

Το συγγραφικό του έργο «Σκίσε το manual» παρουσίασε στο Public την Τρίτη 15/12 ο δημοσιογράφος - διευθυντής της εφημερίδας «Εξέδρα», Βασίλης Σαμπράκος. Σε μια ζεστή εκδήλωση το παρών έδωσαν οι Γιάννης Διακογιάννης, Αλέξης Σπυρόπουλος, Σμαράγδα Καρύδη, Γιώργος Καπουτζίδης, κ.α.

Πρόστιμα από το ΕΣΡ

Το ΕΣΡ κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 15/12 επέβαλε πρόστιμο 40.000 ευρώ στο τηλεοπτικό κανάλι ALTER για τις εκπομπές «Ζούγκλα» και «Κίτρινος Τύπος» (11/6 και 15/6 2009) για παραβίαση της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία της προσωπικότητας και το τεκμήριο αθωότητας.

Πρόστιμο 50.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ANT1 για την εκπομπή «Ελλάδα έχεις ταλέντο» (1/5/2009) για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας ανηλίκων.

Το ΕΣΡ υπέβαλε τις παρατηρήσεις του και τις προτάσεις του στο κείμενο ενσωμάτωσης της οδηγίας για την υπηρεσία οπτικοακουστικών μέσων στο υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Διήμερο μπάλας στον ΑΝΤ1

Οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη συνεχίζονται. Και όπως πάντα, ο ΑΝΤ1 θα βρίσκεται εκεί, για να τις μεταδώσει ζωντανά, λεπτό προς λεπτό.

Την Τετάρτη 16/12 στις 20:00, σε απευθείας μετάδοση από το ΟΑΚΑ, θα παρακολουθήσουμε την προσπάθεια του Παναθηναϊκού να επαναλάβει και στην Αθήνα την επιτυχία που είχε σημειώσει στο Βουκουρέστι και να φθάσει και πάλι σε νίκη επί της Δυναμό Βουκουρεστίου. Στην περιγραφή ο Μιχάλης Τσώχος, στον σχολιασμό ο Στράτος Αποστολάκης και στο ρεπορτάζ ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης, ο Κυριάκος Καψής και ο Δημήτρης Ανδρικόπουλος.

Αμέσως μετά τον αγώνα, στις 22:00, στο Post-game show, ο Ιάκωβος Φιλιππούσης μας παρουσιάζει όλο το ρεπορτάζ από τα αποδυτήρια και δηλώσεις από τους πρωταγωνιστές, καθώς και όλα τα γκολ από τους αγώνες της βραδιάς.

Την Πέμπτη 17/12 στις 22:05, ο ΑΝΤ1 θα μεταδώσει ζωντανά από τη Λισσαβόνα τον αγώνα ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΑΕΚ, στον οποίο η ελληνική ομάδα θα προσπαθήσει να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, καθώς άλλωστε έχει ήδη επιβληθεί εντός έδρας σε βάρος των ''Αετών'' της πορτογαλικής πρωτεύουσας.

Λόγω της 24ης απεργίας της ΕΣΗΕΑ την Πέμπτη 17/12, η εκπομπή Europa League Live με τον Ιάκωβο Φιλιππούση δεν θα μεταδοθεί. Ο αγώνας ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΑΕΚ θα μεταδοθεί χωρίς ελληνικό σχόλιο.

Europa League στην NOVA με περιγραφή από τις ξένες χώρες

Η NOVA που θα έχει την Πέμπτη 17/12 ματς για την τελευταία αγωνιστική των ομίων του Europa League, όσα παιχνίδια έχουν περιγραφή από τις χώρες που μεταδίδονται, τότε θα ακούγεται με αυτή την γλώσσα.

Δεν απεργεί η ΕΣΗΕΜΘ
Με ψήφους 5-3 το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας -Θράκης (ΕΣΗΜ-Θ) αποφάσισε την Τρίτη 15/12 να μην συμμετάσχει στην απεργία της Πέμπτης 17/12 στα ΜΜΕ.

Η πλειοψηφία επικαλέστηκε το γεγονός ότι δεν αποφάσισε η ΠΟΕΣΥ για τη διενέργεια της απεργιακής κινητοποίησης ενώ καταφέρθηκε και εναντίον του διεκδικητικού πλαισίου το οποίο - όπως τονίστηκε -«είναι ίδιο εδώ και 3 χρόνια».

Φουλ ΝΒΑ από την NOVA

Ο Ιανουάριος θα είναι γεμάτος στην NOVA από παιχνίδια του πρωταθλήματος μπάσκετ του ΝΒΑ. Συγκεκριμένα θα μεταδοθούν οι αγώνες Γιούτα - Ντένβερ (2/1), Νέα Υόρκη - Σάρλοτ (7/1), Ορλάντο - Ατλάντα (9/1), Βοστόνη - Σικάγο (14/1), Οκλαχόμα - Μαϊάμι (16/1), Κλίβελαντ - Λέικερς (21/1), Ντένβερ - Νέα Ορλέανη (23/1), Ορλάντο - Βοστόνη (28/1), Ντάλας - Πόρτλαντ (30/1).

Νέο έτος με Κύπελλο Αγγλίας στο ΣΠΟΡ+

Τρεις αγώνες σε απευθείας μετάδοση θα έχει το ΣΠΟΡ+ για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας το Σάββατο 2 Ιανουαρίου.

Στις 14.30 θα μεταδοθεί ο αγώνας Μπρίστολ Σίτι - Κάρτντιφ, στις 17.00 το ματς Μίντλεσμπρο - Μάντσεστερ Σίτι και στις 19.15 ο αγώνας Ρέντινγκ - Λίβερπουλ.

Την Κυριακή 3/1 στις 19.00 σε μαγνητοσκόπηση θα καλυφθούν τα ματς Γουέστ Χαμ - Άρσεναλ και στις 21.15 Μάντσεστερ Γ. - Λιντς (ενδέχεται τα δύο παιχνίδια να καλυφθούν ζωντανά από την ΝΕΤ, ελλείψει αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα).



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες