Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε την Πέμπτη από τον ΟΗΕ να ενεργήσει κατά της Τεχεράνης μετά από την κατάσχεση αριθμού ρεκόρ όπλων που σύμφωνα με το Ισραήλ, προέρχονταν από το Ιράν και προορίζονταν για την σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ...

«Κατασχέσαμε μια σημαντική ποσότητα όπλων που προέρχονταν από το Ιράν με προορισμό την Χεζμπολάχ, όπου θα έφταναν μέσω της Συρίας. Η μεγαλύτερη ποσότητα των όπλων αυτών θα χρησίμευαν για να σκοτωθούν πολίτες, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι», δήλωσε ο κ. Νετανιάχου σε συνέντευξη Τύπου στην έδρα του υπουργείου Άμυνας.

Τα όπλα μεταφέρονταν με ένα γερμανικό εμπορικό πλοίο και σύμφωνα με τον ισραηλινό πρωθυπουργό «πρόκειται για ένα έγκλημα πολέμου κάτι που πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος από τον ΟΗΕ και να καταδικαστεί». Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να τύχει μεγαλύτερης προσοχής από τη διεθνή κοινότητα απ' ότι η έκθεση Γκολντστόουν, πρόσθεσε ο κ. Νετανιάχου.

Η κατάσχεση των όπλων αυτών - είναι η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει ποτέ ανακαλυφθεί από το Ισραήλ - συνέβη τη στιγμή που η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ εξετάζει την έκθεση του νοτιοαφρικανού δικαστή Ρίτσαρντ Γκολντστόουν που κατηγορεί το Ισραήλ για «εγκλήματα πολέμου» στη διάρκεια της επίθεσής του στη Λωρίδα της Γάζας τον περασμένο χειμώνα.

Το Ισραήλ κατάγγειλε έντονα την έκθεση και ανέφερε ότι η καταδίκη του από τον ΟΗΕ θα εμποδίσει δημοκρατικές χώρες να υπερασπιστούν τον εαυτό τους έναντι της «διεθνούς τρομοκρατίας».




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες