Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Τα γλυκά μεγαλώνουν βίαια παιδιά

Η καθημερινή κατανάλωση γλυκών και σοκολάτας από παιδιά είναι πιθανό να τα κάνει πιο βίαια ως ενήλικες, σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.

Η έρευνα έγινε από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Κάρντιφ υπό τον δρα Σίμον Μουρ. Μελέτησε 17.500 ανθρώπους και είναι η πρώτη που εξέτασε τη σχέση ανάμεσα στη διατροφή των παιδιών και στη βία των ενηλίκων.

Σύμφωνα με το BBC, η μελέτη διαπίστωσε ότι τα δεκάχρονα παιδιά, που έτρωγαν κάθε μέρα γλυκά, ήταν σε σημαντικό βαθμό πιθανότερο να εμφανίσουν αργότερα βίαιη συμπεριφορά. Μια εκδοχή που αναφέρεται στην έρευνα, υπογραμμίζει ότι τα παιδιά που εθίζονται στα γλυκά, δεν μαθαίνουν την αρετή της αυτοσυγκράτησης και του ελέγχου πάνω στις επιθυμίες τους. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, οι γονείς απλώς αναγκάζονται να δίνουν περισσότερα γλυκά στα ήδη "δύσκολα" παιδιά για να τα κατευνάσουν.

Τα στοιχεία της μελέτης δείχνουν ότι το 69% των ανθρώπων που ήταν βίαιοι στην ηλικία των 34 ετών, είχαν φάει σχεδόν καθημερινά γλυκά και σοκολάτες.

Από την πλευρά του, ο Δρ. Μουρ επισημαίνει ότι όταν οι γονείς δίνουν συνεχώς γλυκά στα παιδιά τους, τα εμποδίζουν να μάθουν πώς να περιμένουν όταν θέλουν να έχουν κάτι. Με τον τρόπο αυτόν, δεν αποκτούν αυτοέλεγχο και αυτοσυγκράτηση στη ζωή τους.

4 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες