Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Angelina Jolie


Σύμβολο του σεξ ή γυναίκα δράση;

Γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1975, στο Λος Άντζελες. Ως κόρη ηθοποιών, του γνωστού Γιόν Βόιτ και της Μαρσελίν Μπερτράντ, ανιψιά του Τσιπ Τέιλορ και βαφτισιμιά της Ζακλίν Μπισέ, το μέλλον της ήταν μάλλον προδιαγεγραμμένο.

Η Angelina Jolie Voight έχει εξασφαλίσει θέση πρωταγωνιστή, εκτός από τις ταινίες, σε μια πρωτοφανή καθολική αποδοχή που αποδεικνύει ότι η ομορφιά τελικά δεν είναι υποκειμενική.

Όταν ήταν 3 χρόνων, ο πατέρας της έλαβε το βραβείο Όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου και σχεδόν αμέσως χώρισε από τη μητέρα της. Η δημοφιλής ηθοποιός «χρέωσε» στο χωρισμό αυτό τα ταλαιπωρημένα παιδικά της χρόνια. Ακόμα και σήμερα οι σχέσεις τους είναι τεταμένες.

Δεν χρησιμοποίησε ποτέ το διάσημο όνομα του μπαμπά της, επιλέγοντας για επώνυμο το μεσαίο της όνομα που της έδωσε η νονά της.

Στα 16 της, ονειρευόταν να γίνει εργολάβος κηδειών. Ευτυχώς το ξεπέρασε όταν άρχισε να εργάζεται ως μοντέλο.

Πρωταγωνίστησε σε βίντεοκλιπ καλλιτεχνών όπως ο Meatloaf και οι Rolling Stones. Ξεκίνησε κινηματογραφικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, και αργότερα μεταπήδησε στο Met Theatre Group του Λος Άντζελες.

Η μεγάλη αναγνώρισή της ήταν στην τηλεταινία 'George Wallace' δίπλα στον Gary Sinise, που της έδωσε την πρώτη της Χρυσή Σφαίρα και μια υποψηφιότητα για Έμμυ. Το μεγάλο όμως βήμα έγινε με την επίσης τηλεοπτική ταινία «Gia» , βασισμένο στην πραγματική ιστορία της Gia Carangi, από τα πρώτα μοντέλα που χτυπήθηκαν από τον ιό HIV.

Αυτή τη φορά κέρδισε μια δεύτερη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ηθοποιού σε ταινία για την τηλεόραση, ενώ πάλι ήταν υποψήφια για Έμμυ.

H επόμενη βραβευμένη της ερμηνεία ήταν το «Girl, Interrupted» που της χάρισε την τρίτη Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ Β' Γυναικείου ρόλου, κλέβοντας την παράσταση από τη συμπρωταγωνίστριά της Winona Rider.

Έπαιξε σε πάρα πολλές ταινίες μετρίου όμως βεληνεκούς μέχρι τις επιτυχίες: «Bone Collector», «Gone In 60 Seconds», «Tomb Raider», «Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life», «Original Sin» (μαζί με τον Antonio Banderas) και «Life or Something Like It» (με τον Edward Burns).

Πολλά έχουν ακουστεί για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της, την αγάπη της για το αίμα, τις σεξουαλικές τις προτιμήσεις, την εξοικείωση με τον θάνατο και τη συλλογή της με μαχαίρια. Επιβεβαιωμένη όμως είναι η αγάπη της για τα τατουάζ, αφού πολλά διακοσμούν το σώμα της.

Είναι πρέσβειρα καλής θέλησης και έχει προσφέρει πολύ σημαντική ηθική και οικονομική βοήθεια στις χώρες του Τρίτου Κόσμου ενώ συμμετείχε ενεργά στο Live 8. Διενεργεί ένα πολύ σημαντικό φιλανθρωπικό έργο όσον αφορά τις χώρες του τρίτου κόσμου, άλλωστε έχει υιοθετήσει παιδιά από τις χώρες αυτές.

Το ενεργητικό της κοσμούν επίσης δυο γάμοι: με τον Jonny Lee Miller, τον οποίο χώρισε το 1999 και τον Billy Bob Thorton (2001-2002). O σημερινός της σύντροφος είναι ο Brad Pitt με τον οποίο έχουν έξι παιδιά.

Χωρίς να έχει συμπληρώσει τα 35 της χρόνια, η Angelina Jolie μπαίνει στην φάση της ωριμότητας μιας πολλά υποσχόμενης καριέρας ενώ δεν παύει να αποτελεί την υπέρτατη φαντασίωση εκατομμυρίων ανδρών σε όλο το πλανήτη.

Η ίδια όμως επιθυμεί ο κόσμος να τη θυμάται για το κοινωνικό της έργο και όχι για τις κινηματογραφικές της ερμηνείες.
Αν και θα δυσκολευτούμε θα της κάνουμε το χατίρι.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες