Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Ήρθαν τα Κινητά για Social Networking


Αρχές Νοεμβρίου και ο ανταγωνισμός στην αγορά κινητής τηλεφωνίας οξύνεται με την κυκλοφορία προηγμένων τηλεφώνων που απευθύνονται στους λάτρεις του Διαδικτύου, και ιδιαίτερα της κοινωνικής δικτύωσης. Προσδοκώντας αυξημένα έσοδα από τη χρήση του Διαδικτύου, κατασκευαστές κινητών και παροχείς πρόσβασης σπεύδουν να προωθήσουν τη νέα γενιά. Οι επιλογές είναι πλέον πολλές.

Το Κινητό, ως μια Ανοικτή Γραμμή Επικοινωνίας

Εν συντομία, αξιοποιούν την πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας και φέρνουν στο κινητό υπηρεσίες γνωστές από το desktop. Έτσι, οι συνδρομητές έχουν περισσότερες μεθόδους επικοινωνίας (παραδοσιακά τηλεφωνικά και με SMS αλλά και μέσω instant messaging από ΙΜ, μέσω twitter, μέσω status update -απαντήσεις του τύπου «Τι κάνω τώρα»- στο Facebook, μέσω e-mail).

Αξιοποίηση των Φωτογραφιών/Βίντεο

Οι φωτογραφίες αξιοποιούνται άμεσα, αφού οι χρήστες μπορούν να τις μοιράζονται ανεβάζοντας τις φωτογραφίες/βίντεο που λαμβάνουν με το κινητό στο Facebook, σε προκαθορισμένο κοινόχρηστο χώρο στο Ίντερνετ ή μέσω twitter (twitpic), ή στο μπλογκ τους (mobile φωτομπλόγκινγκ) να τις σχολιάζουν μαζί με τους φίλους τους ή να τους προσδίδουν χαρακτηρισμούς και να τις ενθέτουν σε χάρτες.

Όλα στο Δίκτυο - Ασφάλεια Περιεχομένου, Πρόσβαση από Παντού

Επίσης, με τις νέες υπηρεσίες, το περιεχόμενο απελευθερώνεται από τα δεσμά του κινητού και μεταφέρεται/συγχρονίζεται στο Ίντερνετ, οι επαφές μεταφέρονται κι εκεί οπότε ο χρήστης δεν χάνει πλέον φωτογραφίες, βίντεο, επαφές και έχει πρόσβαση σε αυτό από οπουδήποτε.

GPS και χάρτες - Το Κινητό ως Πλοηγός

Τα νέα κινητά φέρουν εκ προοιμίου GPS και χάρτες, συχνά με φωνητικές οδηγίες και προηγμένες δυνατότητες δρομολόγησης.

Μουσική, Παιχνίδια, Εφαρμογές από Mobile Shop

Στα χνάρια του App Store της Apple για το iPhone, όλα τα νέα social ιντερνετοκινητά έχουν και ένα κατάστημα από το οποίο ο εκάστοτε πάροχος εμπορεύεται εφαρμογές, υπηρεσίες και παιχνίδια του ιδίου ή τρίτων. Έτσι, ο συνδρομητής μπορεί να αγοράζει μουσική (download ή με συνδρομή για streaming), εφαρμογές (που προσθέτουν στο κινητό διάφορες λειτουργίες) και παιχνίδια. Φυσικά, τα νέα κινητά έχουν browser με υποστήριξη Flash.

Μεγάλες Οθόνες Αφής - Συμβόλαια για πρόσβαση στο Ίντερνετ

Ένα ακόμα κοινό χαρακτηριστικό είναι η μεγάλη οθόνη (περί τις 3,5 ίντσες) και ο χειρισμός με την αφή. Όλα αυτά δεν έρχονται όμως δωρεάν, καθώς τα νέα κινητά κοστίζουν ως επί το πλείστον πάνω από 400 ευρώ και οι υπηρεσίες πρόσβασης στο Ίντερνετ από το κινητό έχουν πάγιο που ξεκινά από τα 20 ευρώ για περιορισμένη κίνηση, όταν όμως γίνεται «απεριόριστη» (στην ουσία με περιορισμό στον όγκο κίνησης με βάση την εκάστοτε πολιτική ορθής χρήσης) τότε το πάγιο ξεπερνάει τα 50 ευρώ το μήνα.

Ας δούμε τις πρώτες προτάσεις που παρουσιάστηκαν στην ελληνική αγορά:

Κινητά βασισμένα στα Microsoft Windows Mobile 6.5
Samsung Omnia II αποκλειστικά από την Cosmote



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες