Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗ,ΠΟΠΟΒΙΤΣ,ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ...


Μόνο κερδισμένος μπορούσε να βγει ο Ολυμπιακός από την σπουδαία φιλική αναμέτρηση με τους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Οι ερυθρόλευκοι κόντρα σε παίκτες επιπέδου Τζινόμπιλι και Ντάνκαν απέκτησαν πολλά οφέλη και σημαντικές εμπειρίες, ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων τους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο τεχνικός του Θρύλου Παναγιώτης Γιαννάκης αναφέρθηκε στο επίσημο σαιτ του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση που έλαβε χώρα στις ΗΠΑ τονίζοντας τα ακόλουθα:




“Θέλαμε να ωφεληθούμε από αυτό το παιχνίδι, να δούμε πράγματα, να δούμε πως μπορούν να παιδιά να αντιμετωπίσουν ομάδες με τέτοια ταχύτητα και τέτοιο τρόπο παιχνιδιού. Υπάρχουν πολλές διαφορές με το μπάσκετ που παίζουμε εμείς την Ευρώπη, αλλά σίγουρα τέτοια ματς μπορούν να σου φτιάξουν το μυαλό, να διορθώσεις κάποια πράγματα, να δεις σε ποια ταχύτητα μπορείς να αντεπεξέλθεις.

Νομίζω ότι μετά από ένα τέτοιο ταξίδι σταθήκαμε αρκετά καλά, αντιδράσαμε μετά από ένα σημείο και αποκτήσαμε υπομονή στο παιχνίδι μας, αλλά και ταχύτητα που μας βοήθησε να επανέλθουμε μέσα στο ματς, να βρούμε λύσεις και αμυντικά και επιθετικά. Πάντα υπάρχει όφελος όταν παίζεις με αντιπάλους που έχουν τόσο μεγάλη εμπειρία. Ηταν ένα πολύ δυνατό τεστ κόντρα στους Σπερς που έχουν ενισχυθεί πάρα πολύ φέτος. Ελπίζω να πάνε καλά γιατί είναι μια ομάδα που χαίρεσαι και να βλέπεις και να τους έχεις αντιπάλους. Οι παίκτες μου έκαναν ιδιαίτερη προσπάθεια και αυτό είναι θετικό".

"Πολλά κομμάτια που... ήμασταν καλοί"

"Σας είχα πει και παλαιότερα ότι το παιχνίδι έχεις βάθος και πρέπει να έχεις ηρεμία και συνεχή συγκέντρωση για να υπάρχει αποτέλεσμα. Σίγουρα μπορεί να δημιουργηθούν κάποιες εντυπώσεις στην αρχή του παιχνιδιού, όμως στη διάρκεια θα μαζέψεις τι αρνητικά και τι θετικά έχεις πετύχει για να μπορείς στο τέλος του παιχνιδιού να έχεις κερδίσει και κάτι σαν ομάδα από τον τρόπο που παίξαμε. Στην αρχή είχαμε ένα μούδιασμα, προερχόμαστε από ένα παιχνίδι πολλών ωρών, κάναμε κανονική προπόνηση γιατί συνεχίζουμε την προετοιμασία μας και μας ενδιαφέρει να είμαστε έτοιμοι και είχαμε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού στα οποία νομίζω ότι ήμασταν καλοί".

"Να μπορούμε να σταματήσουμε"

"Η ταχύτητα μας εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο είμαστε αποτελεσματικοί. Όσο βελτιώνουμε τον τρόπο με τον οποίο διαβάζουμε το παιχνίδι και μπορούμε να πατήσουμε φρένο, σε αυτή την ταχύτητα πρέπει να αγωνιζόμαστε για να είμαστε στο τέλος χαρούμενοι. Το θέμα δεν είναι να δίνουμε την εντύπωση ότι “πετάμε” και τρέχουμε χωρίς ταυτόχρονα να σκεφτόμαστε και να μπορούμε και να σταματήσουμε".

"Κόσμος που αγαπά το μπάσκετ"

"Βλέπετε πόσο αγαπούν το παιχνίδι εδώ, περνάνε καλά, δημιουργούν ατμόσφαιρα εις βάρος σου χωρίς να είναι αποκρουστική, με σεβασμό και με μπασκετικό τρόπο. Σου δημιουργούν πίεση αυτό είναι δεδομένο. Εγώ πιστεύω ότι θα βελτιωθούμε, αν ο καθένας μας κάνει τη δουλειά του. Είναι κάτι που σας έχω πει πολλές φορές και το περνάμε πολύ γρήγορα. Είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα φτάσουμε εκεί. Εγώ τέτοιο κοινό θυμάμαι ότι συνάντησα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Στις 11 το πρωί το γήπεδο ήταν γεμάτο και ο κόσμος συμμετείχε χαρούμενος.

Ολοι μας πρέπει να ψάξουμε να τον βρούμε αυτόν τον κόσμο. Υπάρχει αυτός ο κόσμος και αγαπάει το παιχνίδι μας, γιατί πραγματικά το μπάσκετ έχει δημιουργήσει μια ιδιαίτερη σχέση με τον κόσμο. Οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με αυτό το παιχνίδι, θέλουν να έρθουν στο γήπεδο και εμείς πρέπει να τους κάνουμε χώρο. Πιστεύω ότι και εμείς και οι πρόεδροι του Ολυμπιακού, οι οποίοι έχουν εξαιρετική αγάπη για το άθλημα, θέλουν να γεμίσει το γήπεδο με κόσμο που αγαπά το μπάσκετ και τον Ολυμπιακό μας".

Γρεγκ Πόποβιτς: "Εξαιρετικό που είδα τον Γιαννάκη"

Από την πλευρά του ο προπονητής των Σαν Αντόνιο Σπερς δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι συναντήθηκε και πάλι με τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

"Ήταν ωραίο που συνάντησα τον κόουτς Γιαννάκη. Πέρασα μαζί του το βράδυ πριν από το ματς. Είναι πάντα εξαιρετικό να τον βλέπω. Αυτό ήταν το διασκεδαστικό κομμάτι του αγώνα. Επαιξαν 18 παίκτες από την ομάδα, λοιπόν μην με ρωτάτε για 18 διαφορετικούς παίκτες. Ο Τζορτζ Χιλ συνεχίζει να μαθαίνει τι πρέπει να κάνει και θεωρώ ότι θα γίνει ένα σημαντικό μπακ απ του Πάρκερ. Θεωρώ ότι οι νεαροί μας παίκτες κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση".

Μπουρούσης: "Δεν πρέπει να λέμε πολλά λόγια"

Ο σέντερ του Ολυμπιακού Γιάννης Μπουρούσης μίλησε για το γρήγορο παιχνίδι των ομάδων στο ΝΒΑ. "Είναι όλα πολύ πιο γρήγορα. Αυτό είναι το ΝΒΑ, έτσι παίζουν οι ομάδες και είναι καλό να τα βλέπουμε και εμείς. Δεν πρέπει να λέμε πολλά λόγια για εμάς και για το τι θα κάνουμε στο μέλλον. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο”.

Βασιλόπουλος: "Να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο"

Χαρούμενος για το ότι έπαιξε κόντρα στους Σαν Αντόνιο Σπερς εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος: "Είμαστε ευχαριστημένοι που παίζουμε τέτοια παιχνίδια. Είμαστε ευχαριστημένοι που μπορούμε να έχουμε ρυθμό απέναντι σε τέτοιες ομάδες. Και επιβάλλεται να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο, επιβάλλεται να είμαστε πολύ σοβαροί στην προετοιμασία μας για να κάνουμε και τις δουλειές μας πολύ καλά όταν θα έρθουν οι δύσκολοι επίσημοι αγώνες”.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες