Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Οι κυπριακές εφημερίδες για τις συνομιλίες του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στη Λευκωσία


Η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδος στη Λευκωσία και οι συνομιλίες του με τον πρόεδρο Χριστόφια και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων είναι σήμερα το κύριο θέμα της ειδησεογραφίας όλων των κυπριακών εφημερίδων...

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Ανατροπή σκηνικού", γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο "Ελληνας Πρωθυπουργός συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε, καθώς στους βασικούς άξονες της στρατηγικής Κύπρου και Ελλάδας αποφασίστηκε ένας νέος οδικός χάρτης της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην ΕΕ, μια στρατηγική τύπου Ελσίνκι όπως και η πλήρης διασύνδεση της επίλυσης με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας".
Η "Μάχη" κάτω από τον τίτλο "Στροφή προς την Ευρώπη" γράφει στο κύριο της θέμα ότι Αθήνα και Λευκωσία προχώρησαν στη χάραξη οδικού χάρτη προκειμένου να αξιοποιηθεί το ορόσημο του Δεκεμβρίου αλλά και να προωθηθεί μια ευρωπαϊκή λύση στο Κυπριακό.







"Πάμε μαζί με Κυπριακό" είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος του "Πολίτη", ο οποίος γράφει στο κύριο του θέμα πως Αθήνα και Λευκωσία επιχειρούν επανασύνδεση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην ΕΕ, πρωτίστως με τη διαδικασία λύσης του Κυπριακού και μετά με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Αγκυρας, όπως αποφασίστηκε μεταξύ του Προέδρου Χριστόφια και του Πρωθυπουργού Παπανδρέου. στις παραλίες τις τελευταίες ημέρες.

Η "Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Θολός οδικός χάρτης για την ενταξιακή της Τουρκίας", γράφει στο κύριο της θέμα πως ο Ελληνας Πρωθυπουργός "δεν ξεκαθάρισε τι περιλαμβάνει ο οδικός χάρτης για την αξιολόγηση της Τουρκίας, αλλά ούτε κανένας από τους πολιτικούς ηγέτες που συνάντησε προχώρησε να δώσει τις δικές του ερμηνείες".

Ο "Φιλελεύθερος" στο κύριο του θέμα με τίτλο "Σε θέση μάχης για Δεκέμβρη" γράφει στο κύριο του θέμα πως Αθήνα και Λευκωσία ετοιμάζονται για σκληρή μάχη το Δεκέμβριο, στη διάρκεια της αξιολόγησης της Τουρκίας από την ΕΕ, καθώς όπως προκύπτει από τις χθεσινές συνομιλίες Παπανδρέου με Χριστόφια, οι δύο κυβερνήσεις θα συγκροτήσουν συντονιστική επιτροπή για επεξεργασία όλων των σεναρίων που θα μπορούν να ενεργοποιηθούν το Δεκέμβριο.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Κοινός ο στόχος" γράφει στο κύριο της θέμα ότι Λευκωσία και Αθήνα, μετά τις χθεσινές συνομιλίες Χριστόφια-Παπανδρέου, στέλλουν ισχυρό μήνυμα στην ίδια την Τουρκία, στην ΕΕ αλλά και στη διεθνή κοινότητα, ότι αν η Τουρκία δεν υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της προς την ΕΕ, δεν θα περάσει ανεμπόδιστα χωρίς κυρώσεις το Δεκέμβρη.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα "Cyprus Mail" στο κύριο της θέμα με τίτλο "Ολα τα μάτια στο Δεκέμβρη", γράφει για το αποτέλεσμα των συνομιλιών μεταξύ Προέδρου Χριστόφια και Πρωθυπουργού Παπανδρέου, και σημειώνει πως το Κυπριακό αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα ελληνική Κυβέρνηση, και πως Αθήνα και Λευκωσία θα συνεργαστούν στενά ενόψει της αξιολόγησης της Τουρκίας από την ΕΕ.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες