Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΤΑΥΛΑΝΔΗ ΓΙΑ ΑΦΙΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ...


"Ο Χίτλερ δεν είναι ακόμη νεκρός"… αυτή η λεζάντα (στα ταϊλανδέζικα) συνόδευε τη διαφημιστική αφίσα, με τον Χίτλερ να τείνει το χέρι στο ναζιστικό χαιρετισμό, εν όψει εγκαινίων παραρτήματος του μουσείου Τισό στην Πατάγια.



Μετά την πρόκληση έντονων αντιδράσεων από τους πρέσβεις του Ισραήλ και της Γερμανίας στην Ταϊλάνδη, η αφίσα καλύφθηκε και το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Τισό ζήτησε συγνώμη.
Η διαφημιστική αφίσα, που τοποθετήθηκε πριν από δύο εβδομάδες στον δρόμο από την πρωτεύουσα προς την Πατάγια, υπήρξε αιτία για την κατάθεση περισσοτέρων από 100 καταγγελιών, περιλαμβανομένης και μίας επιστολής διαμαρτυρίας από τον πρεσβευτή του Ισραήλ, Γιτζάκ Σοχάμ.

"Η εικόνα του Αδόλφου Χίτλερ και το κείμενο από κάτω της δεν προσβάλλουν μόνο τους επιζώντες του Ολοκαυτώματος αλλά και κάθε άνθρωπο που απεχθάνεται τη ρατσιστική συμπεριφορά", ανέφερε η επιστολή του Σοχάμ προς το μουσείο.

"Είναι εντελώς απαράδεκτο να προβάλλετε ένα τέτοιο τέρας, όπως ο Αδόλφος Χίτλερ", προσέθσε ο πρεσβευτής, σύμφωνα με την εφημερίδα Bangkok Post.

Αγανάκτηση εξέφρασε και ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ταϊλάνδη, Χανς Σούμαχερ, κατά την Bangkok Post. "Αυτού του είδους η εντελώς ακαλαίσθητη διαφήμιση θα μπορούσε να πληγώσει πολλούς ανθρώπους", ανέφερε σε επίσκεψή του στην περιοχή την περασμένη εβδομάδα. "Η γερμανική πρεσβεία θα το εκτιμούσε εάν η αφίσα απομακρυνόταν το συντομότερο δυνατόν".

Ο διευθύνων σύμβουλος του μουσείου κέρινων ομοιωμάτων Τισό στην Ταϊλάνδη, Σόμπορν Νακσουετρόνγκ, ανέφερε πως η διαφημιστική αυτή ιδέα θα συνεχίσει να αξιοποιείται, αλλά θα χρησιμοποιηθούν άλλες ιστορικές προσωπικότητες.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες