Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ


Ανήσυχοι για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας δήλωσαν στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο επίτροπος Χοακίν Αλμούνια και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ...

Στη συνάντησή τους με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών μίλησαν για απόλυτη διάψευση των στατιστικών στοιχείων της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ ο κ. Γιούνκερ δήλωσε χαρακτηριστικά «το παιχνίδι τελείωσε, χρειαζόμαστε σοβαρά στατιστικά στοιχεία».
Οι ανώτατοι αξιωματούχοι ζήτησαν από τον κ. Παπακωνσταντίνου άμεσα μέτρα για την περιστολή του δημοσιονομικού ελλείμματος, το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση τοποθετούσε στο 6% εφέτος, ενώ ο νέος υπουργός Οικονομίας το τοποθετεί γύρω στο 12 με 13%.
Σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Χοακίν Αλμούνια επεσήμανε ότι ο στόχος για μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% το 2010 είναι ξεκάθαρα ανέφικτος. Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην χώρα μας για να το μειώσει στο 3% του ΑΕΠ, οι κοινοτικοί ιθύνοντες περιορίστηκαν στη δήλωση ότι το θέμα θα συζητηθεί στη Σύνοδο του Δεκεμβρίου.
Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του Ecofin.
Όσον αφορά στα της Συνόδου, η ισχυρή τριανδρία της ΕΕ σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου εξέφρασε ανησυχία για την πορεία της Ευρωπαϊκής οικονομίας, λόγω της πτώσης του δολαρίου



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες