Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ...


Το Μαρούσι νίκησε με 79-70 την Άλμπα Βερολίνου στον πρώτο αγώνα της δεύτερης προκριματικής φάσης της Ευρωλίγκας και πλέον ταξιδεύει στο Βερολίνο με πολλές πιθανότητες για πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Σπουδαία δουλειά από Καϊμακόγλου και Μαυροειδή.



Το ματς

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκαν κάπως μουδιασμένοι στο παιχνίδι με αποτέλεσμα η Άλμπα να εκμεταλλευτεί το γεγονός και από την αρχή του ματς να πάρει τα ηνία στο σκορ. Σέκουλιτς και Ντόιτσιν δημιουργούσαν προβλήματα μέσα στις δύο ρακέτες. Τζένκινς και Μπαιράμοβιτς εκτελούσαν από την περιφέρεια και έτσι η Άλμπα προηγήθηκε με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου 12-19.

Ο Μπαιράμοβιτς με σουτ από τα πέντε μέτρα έστειλε τη διαφορά στη μεγαλύτερη της τιμή στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (12-21) και τότε αποφάσισε να μιλήσει ο αρχηγός της ομάδας των «βορείων προαστίων». Ο Κώστας Καϊμακόγλου με έξι συνεχόμενους πόντους βοήθησε την ομάδα του να κάνει ένα σερί 8-0 για το 20-21. Τα «Άλμπατρος», όμως, δεν έχασαν την ψυχραιμία τους. Η μπάλα συνέχισε να πηγαίνει στους ψηλούς και εκείνοι με έβρισκαν τον τρόπο να την αφήνουν στο καλάθι του Αμαρουσίου για το 22-27, έξι λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Οι παίκτες του Παβίσεβιτς, όμως, άρχισαν και πάλι να τρέχουν στον αιφνιδιασμό, το Μαρούσι έχασε τη συγκέντρωση του στην άμυνα με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να προηγηθούν με 26-35 για να τελειώσει το ημίχρονο 30-38 υπέρ της Άλμπα Βερολίνου.

Το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου ήταν εντυπωσιακό για το Μαρούσι. Η ομάδα των «βορείων προαστίων» έκανε σερί 10-0 σε δύο λεπτά και κατάφερε να περάσει για πρώτη φορά μπροστά στο παιχνίδι 40-38 και λίγο αργότερα, με τρίποντο του Μιχάλη Πελεκάνου να πάρει και τη μεγαλύτερη του διαφορά στο ματς (43-40). Ο Λούκα Παβίσεβιτς δεν μπορούσε να πιστέψει το κάκιστο ξεκίνημα της ομάδας του στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Σέρβος κόουτς εκνευρίστηκε και μετέφερε τον εκνευρισμό του και στους παίκτες του με αποτέλεσμα το Μαρούσι να καταφέρει να προηγηθεί 49-42, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Οι παίκτες της Άλμπα έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο μετά τις εξαιρετικές άμυνες του Αμαρουσίου και έτσι οι γηπεδούχοι έφτασαν τη διαφορά ακόμη και στο +10 (54-44) για να τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο με την Άλμπα να μειώνει σε 58-51.

Ο Μαυροειδής συνέχισε να κάνει…όργια στην επίθεση, αλλά η άμυνα του Αμαρουσίου είχε προβλήματα. ΜακΙλρόι και Τζένκινς δημιουργούσαν προβλήματα και τα «Άλμπατρος» μείωσαν σε 65-60, έξι λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού. Το παιχνίδι συνέχισε να είναι ντέρμπι με το Μαρούσι να προηγείται 68-65, τρία λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Ένα γρήγορο σερί 7-0, όμως, από τους γηπεδούχους έστειλε τη διαφορά στο +10 (75-65). Το τελικό 79-70 δίνει αρκετές ελπίδες πρόκρισης στην ομάδα του Αμαρουσίου ενόψει της κυριακάτικης ρεβάνς στο Βερολίνο.

Δεκάλεπτα: 12-19, 30-38, 58-51, 79-70

Μαρούσι (Μπαρτζώκας): Κιζ 12, Πελεκάνος 14, Χόμαν 5, Διαμαντόπουλος 4, Μαυροειδής 19, Καλάθης 2, Αριγκμπάμπου, Καϊμακόγλου 16, Κένταλ 3, Λούκας 4.

Άλμπα Βερολίνου (Παβίσεβιτς): Χάμαν 3, Ντόιτσιν 5, Σέκουλιτς 14, Τζένκινς 10, Ράιτ 12, Τσαμπ 10, Μπαϊράμοβιτς 4, ΜακΙλρόι 10.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες