Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Πώς 7πλασίασε τις οφειλές η... ληξιπρόθεσμη κυβέρνηση


Τον επταπλασιασμό των ληξιπρόθεσμων χρεών πέτυχε η κυβέρνηση της Ν.Δ. και από τα 4 δισ. ευρώ το 2004 τα έχει φθάσει πλέον στα 28 δισ. ευρώ...

Το αποκαλυπτικό νούμερο αποδεικνύει τη διάλυση όχι μόνο του ελεγκτικού, αλλά και του εισπρακτικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο εμφανίζει σταθερά αδράνεια σε μια εποχή αναζήτησης φορολογικών εσόδων, λόγω υψηλού ελλείμματος του προϋπολογισμού, το οποίο εκτιμάται ότι προσεγγίζει πια στο 8% με 10% του ΑΕΠ, εν συγκρίσει με το 6% που αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου.

Με ιλιγγιώδη ταχύτητα

Το ανησυχητικό είναι ότι τα χρέη διογκώνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, καθώς τα 4 δισ. ευρώ του 2004 έγιναν 6,5 δισ. ευρώ το 2005 και 17,6 δισ. ευρώ το 2007, όπως είχε απαντήσει στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας σε ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ενώ τον περασμένο Μάρτιο ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου αποκάλυπτε πως είχαν ανεβεί στα 20 δισ. ευρώ. Εξι μήνες μετά, τον Σεπτέμβριο του 2009, προστέθηκαν άλλα 8 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, το συνολικό ποσό στα 28 δισ. ευρώ. Δηλαδή, 600% ή επτά φορές πάνω.

πηγη:ελευθεροτυπια



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες