Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΡΙΣΕ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΙΣ ΣΤΡΟΦΙΓΓΕΣ



Οι δηλώσεις στήριξης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ προς την ελληνική οικονομία ανοίγουν και πάλι τους κρουνούς χρηματοδότησης του ελληνικού Δημοσίου και του εγχώριου τραπεζικού συστήματος...


Ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ διαβεβαίωσε τις διεθνείς αγορές κεφαλαίων ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να αποδέχεται ως εγγύηση για παροχή ρευστότητας τα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Με αυτήν την αλλαγή αναμένεται να χαλαρώσει η ασφυκτική πίεση που δέχονταν οι ελληνικές τράπεζες ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες από την άρνηση της διατραπεζικής αγοράς να αναχρηματοδοτήσει τις ανάγκες τους.

Έτσι, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα νοικοκυριά αναμένεται αύξηση της χρηματοδότησης με ευνοϊκά επιτόκια, αλλά και μεγαλύτερη κατανάλωση. Ήδη οι τράπεζες κάνουν ευνοϊκότερα τα επιτόκιά τους, με πρώτο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο ανακοίνωσε μείωση του σταθερού επιτοκίου για τα στεγαστικά κατά 1,5%, καθώς και ευνοϊκό επιτόκιο έως 6% για προθεσμιακές καταθέσεις έως 15 μήνες.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες