Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

"ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ" ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ


Τεκμήρια «χάδι» για εκείνους που διαθέτουν μεγάλη περιουσία, μεγάλα εισοδήματα και συστηματικά δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα στην εφορία προβλέπει ο νέος φορολογικός νόμος που θα συζητηθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα στη Βουλή...


Αντιθέτως, τα τεκμήρια φαίνεται ότι θα πιέσουν περισσότερο τα μικρομεσαία εισοδήματα, όπως π.χ. έναν πολίτη που διαθέτει ένα διαμέρισμα, ένα μεσαίου κυβισμού αυτοκίνητο και αποπληρώνει ένα στεγαστικό δάνειο.

Η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος εισάγεται προς συζήτηση τη Μεγάλη Δευτέρα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με στόχο να έρθει προς ψήφιση στην Ολομέλεια την Πέμπτη του Πάσχα.

Το νέο φορολογικό καθιερώνει με μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής πόθεν έσχες για την πρώτη κατοικία και πόθεν έσχες ακόμη και για τις δόσεις του στεγαστικού δανείου. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να μπορούν να δικαιολογήσουν τα ποσά των δόσεων, που καταβάλλουν κάθε μήνα, με βάση το εισόδημα που δηλώνουν.

Σε ό,τι αφορά την έκπτωση των τόκων των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, θα κυμαίνεται στο 20%. Επίσης, θα ισχύσει η παρακράτηση φόρου για τους φορολογούμενους αναδρομικά από 1/1/2010. Παράλληλα, η κυβέρνηση αφήνει ένα παράθυρο ανοιχτό για τη δικαιολόγηση εξόδων της Εκκλησίας.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες