Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

F1:ΧΑΜΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΑΠΟ FERRARI


Η παρουσία της Ferrari στις δοκιμές της Βαλένθιας ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική για τους ανθρώπους της ομάδας. Τόσο ο Felipe Massa τις δύο πρώτες ημέρες όσο και ο Fernando Alonso την τελευταία ημέρα σημείωσαν τους καλύτερους χρόνους στην πίστα και ολοκλήρωσαν τις δοκιμές χωρίς προβλήματα...
Η Ferrari είδε το μονοθέσιό της να αποδίδει εξαιρετικά στην πίστα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι εξασφάλισαν και τον τίτλο από τώρα. Ο Stefano Domenicali, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, θέλησε να ρίξει τους τόνους και να επαναφέρει την ψυχραιμία τόσο στην ομάδα όσο και στους φιλάθλους της Scuderia.

«Δεν συμβαίνουν θαύματα στη Formula 1: αν θέλεις να είσαι γρήγορος, πρέπει να δουλέψεις σκληρά για μήνες και μετά να συναντήσεις τους ανταγωνιστές σου, οι οποίοι έχουν το ίδιο κίνητρο με εσένα. Δεν μπορείς να πάρει κάτι ως δεδομένο και δεν πρέπει να ξεγελαστούμε από τα στοιχεία, τα οποία μπορεί να είναι παραπλανητικά. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε όπως στο ποδόσφαιρο όπου δύο καλά ή άσχημα αποτελέσματα σε ρίχνουν από το ζενίθ στο ναδίρ», είπε ο Ιταλός manager. «Γνωρίζουμε καλά πως τους χρόνους των δοκιμών, ιδιαίτερα φέτος, πρέπει να τους χειριστούμε με προσοχή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε που ήμασταν πέρυσι. Ακόμα έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε για να κλείσουμε το κενό και έχουμε αρκετά προβλήματα τα οποία πρέπει να λύσουμε. Και μετά δεν γνωρίζουμε το φορτίο καυσίμου των υπόλοιπων μονοθεσίων, άρα είναι αδύνατον να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα. Ίσως κάποιος επίσης να ήθελε να κρυφτεί και κάποιος να ήθελε να παρουσιάσει δυνατό το μονοθέσιό του».

Το θετικό παντως για τον Domenicali είναι το γεγονός ότι το μονοθέσιο στη Βαλένθια δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα «Αν υπάρχει κάτι με το οποίο είμαστε πραγματικά ικανοποιημένοι είναι η αξιοπιστία του μονοθεσίου. Περισσότερα από 1.400 χλμ. Αποτελούν μία καλή αρχή και πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι η σκληρή δουλειά τόσο στην πίστα όσο και στον εξομοιωτή τις προηγούμενες εβδομάδες θα αποδώσει καρπούς. Στη Βαλένθια αρχίσαμε να κατανοούμε τη συμπεριφορά των ελαστικών της Bridgestone, η οποία είναι ανάλογη με το φορτίο καυσίμου. Τα δεδομένα όμως ήταν σχετικά: η πίστα δεν ήταν ιδιαίτερα απαιτητική για τα ελαστικά και οι θερμοκρασίες δεν ήταν παρόμοιες με αυτές που θα αντιμετωπίσουμε στους τρεις πρώτους αγώνες της σεζόν.

Ο Domenicali έκανε θετικά σχόλια και για τη συνεργασία των Massa και Alonso με την ομάδα. «Και οι δύο ήταν πολύ χαρούμενοι με το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα. Ειδικά όσον αφορά την αξιοπιστία του μονοθεσίου. Διαθέτουν και οι δύο μεγάλο κίνητρο και διακατέχονται από έντονη επιθυμία για οδήγηση. Θα ήταν άσχημο να ξεκινούσαμε με το? αριστερό. Τόσο ο Felipe όσο και ο Fernando γνωρίζουν ότι πρέπει να εργαστούμε σκληρά και έδωσαν ήδη τις κατευθύνσεις για το πού πρέπει να βελτιώσουμε το μονοθέσιο».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες