Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΑΝΕΚΔΟΤΟ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Το απόλυτο αλαλούμ με την υπόθεση της ψηφιακής τηλεόρασης. Κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πότε και πώς θα φτάσουμε εκεί. Μάλιστα με τις διαδικασίες που έχουν προβλεφθεί (ν. 3592/2007), η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση στην Ελλάδα όχι μόνον δεν θα ολοκληρωθεί το 2012, όπως επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά ούτε το 2015 όπως επιτάσσει η Διεθνής Ενωση Τηλεπικοινωνιών. Η τελευταία όρισε την 17η Ιουνίου 2015 ως την τελική ημερομηνία «σβησίματος» στον πλανήτη της αναλογικής μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος...


«Είμαστε (ως Ελλάδα) το ανέκδοτο στα ραδιοτηλεοπτικά της Ευρώπης. Αν συμβεί αυτό (και δεν επιτευχθεί ο στόχος του 2015), τότε θα γίνουμε παγκόσμιας εμβέλειας ανέκδοτο», είπε ο πρόεδρος της Digea, κ. Κ. Κιμπουρόπουλος, μιλώντας χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η πολιτεία στη διαδικασία αυτή έχει καθυστερήσει ιδιαίτερα. Για την υλοποίηση της μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση εκκρεμούν ένα Προεδρικό Διάταγμα, τρεις κοινές υπουργικές αποφάσεις (ΚΥΑ), η διαγωνιστική διαδικασία εκχώρησης συχνοτήτων, η διαδικασία δημιουργίας πάρκων κεραιών κ.ο.κ.

Καθυστερήσεις

«Με το υπάρχον (θεσμικό) πλαίσιο, θέλουμε δύο χρόνια για να τηρήσουμε τις διαδικασίες χωρίς να συμπεριλάβουμε το θέμα της αδειοδότησης των κεραιών», είπε ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ, κ. Γ. Συρίγος. «Αν προσθέσουμε και τη διαδικασία αδειοδότησης κεραιών που σήμερα διαρκεί έως και 852 ημέρες, τότε θα φτάσουμε στο 2015 και δεν θα έχουμε ολοκληρώσει», πρόσθεσε. Σαν να μην έφθαναν οι καθυστερήσεις, η κυβέρνηση πάγωσε τη διαδικασία έκδοσης του δευτερογενούς δικαίου που είχε δρομολογήσει -έστω και με μεγάλη καθυστέρηση- η προηγούμενη κυβέρνηση. Το Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει τα κριτήρια αδειοδότησης των παρόχων και μια ΚΥΑ που ορίζει τον τελικό χάρτη συχνοτήτων ψηφιακής μετάδοσης, πάγωσαν μετά την εκλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Η τελευταία μάλιστα, όπως ανέφερε ο υφυπουργός κ. Ν. Σηφουνάκης, θα προχωρήσει πρώτα στην πρόσληψη συμβούλου που θ’ αποτιμήσει την αξία του φάσματος συχνοτήτων στο σύνολό του, και στη συνέχεια θα επανεκκινήσει τη διαδικασία αδειοδότησης των παρόχων. «Πιστεύουμε ότι σε 8 μήνες θα έχουμε την τελική εικόνα μαζί με τον οριστικό χάρτη συχνοτήτων ψηφιακής τηλεόρασης», είπε ο κ. Σ. Κάτσικας, γ.γ. Επικοινωνιών.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες