Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...


Στα λευκά είναι ντυμένες οι περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Η νέα επιδείνωση του καιρού προκάλεσε έντονες χιονοπτώσεις την Πέμπτη (28/01) στους νομούς Θεσσαλονίκης και Σερρών, όπου η θερμοκρασία τη νύχτα άγγιξε τους -6 βαθμούς Κελσίου και οι οδηγοί χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες για τη μετακίνησή τους.

Στο μηδέν έπεσε η θερμοκρασία νωρίς το πρωί της Πέμπτης (28/01) στη Θεσσαλονίκη, μετά την ισχυρή χιονόπτωση που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας.
Επίσης, αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στις επαρχιακές οδούς Ζαγκλιβερίου, Σοχού, «5 Βρυσών», Ασκού, Δρυμού, Βερτίσκου, Σουρωτής, Φιλύρου, αλλά και Ωραιοκάστρου, σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Με ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στα χιονοδρομικά κέντρα της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των συνθηκών παγετού στο ορεινό οδικό δίκτυο.

Ανοιχτές είναι οι οδικές προσβάσεις από τον Άγιο Αθανάσιο και την Κερασιά, προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμάκτσαλαν).

Ανοιχτός είναι ο δρόμος από τη Βέροια προς το εθνικό χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, ενώ αλυσίδες απαιτούνται από το δρόμο της Νάουσας.

Ελαφρά χιονόπτωση σημειώνεται στην Κατερίνη, χωρίς προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ χιονίζει και στο νομό Χαλκιδικής. Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων, στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού από Βαρβάρα προς Ταξιάρχη.

Χιονίζει και στο νομό Δράμας, με τις αλυσίδες να απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων από το Βόλακα προς το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού.

Χωρίς αλυσίδες γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, στο νομό των Γρεβενών, ενώ σημειώνεται ελαφρά χιονόπτωση.

Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού της Φλώρινας. Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται στην Κοζάνη, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νομού.

Στις Σέρρες, δεν είναι λίγα τα «δύσκολα» οδικά σημεία του νομού, όπως οι δρόμοι προς Βροντού και Ορεινή, η παλιά εθνική Σερρών - Θεσσαλονίκης, στο τμήμα που διέρχεται από Καλόκαστρο, Κεφαλοχώρι και Λαγκάδι, η επαρχιακή οδός Σερρών - Νιγρίτας, καθώς και η παλιά εθνική Σερρών - Καβάλας, παραμένουν ανοικτά.

Ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας του νομού, Γ. Παπαδόπουλος, συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς, διότι, όπως είπε, ο χθεσινός παγετός έχει μετατρέψει πολλούς δρόμους σε «καθρέφτες».

Επιπλέον, η νομαρχία έθεσε τις υπηρεσίες της σε επιφυλακή, ώστε να αντιμετωπίσουν πιθανή επιδείνωση του καιρού. Πάντως, παρά τη χιονόπτωση, ανοιχτά παρέμεναν σήμερα τα σχολεία του νομού.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες