Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΖΗΤΑ ΕΞΙΣΩΣΗ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ...


Προειδοποιητική επιστολή στην Ελλάδα απέστειλε η Κομισιόν για μη συμμόρφωση της χώρας με προηγούμενη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αναφορικά με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων.



Με απόφασή της η Επιτροπή έκρινε πως η χώρα μας δεν έχει προβεί στη λήψη μέτρων για συμμόρφωση με την απόφαση του δικαστηρίου της 26ης Μαρτίου 2009 και διαπιστώνει πως οι ισχύουσες ελληνικές διατάξεις, που περιλαμβάνουν διαφορές στα όρια ηλικία συνταξιοδότησης μεταξύ ανδρών και γυναικών στον δημόσιο τομέα, παραβιάζοντας την αρχή για την ισότητα των αμοιβών.
«Η ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών είναι θεμελιώδης αρχή της ΕΕ», σημείωσε ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος, Βλαντιμίρ Σπίντλα, αναφερόμενος στην απόφαση της Επιτροπής, η οποία δίνει προθεσμία στη χώρα μας δύο μηνών προκειμένου να απαντήσει στις παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Εδώ και δέκα μήνες το Δικαστήριο της ΕΕ έκρινε ότι οι ισχύουσες ελληνικές διατάξεις εισάγουν διακρίσεις. Η Ελλάδα πρέπει να εναρμονίσει τη νομοθεσία της με την απόφαση του Δικαστηρίου το συντομότερο δυνατόν», προσέθεσε.

Υπενθυμίζεται πως το δικαστήριο της ΕΕ, στις 26 Μαρτίου 2009, αποφάνθηκε πως ο ελληνικός κώδικας πολιτικών και στρατιωτικών συντάξεων, που θεσπίστηκε με προεδρικό διάταγμα στις 3 Ιουλίου 2000, εισάγει διακρίσεις επειδή εφαρμόζει διαφορετικά όρια συνταξιοδότησης για γυναίκες και άνδρες.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες