Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΑΛΛΑΞΤΕ ΚΩΔΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΝΑ ΠΕΣΕΤΕ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΑΤΗΣ...


Περίπου 16 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να πέσουν θύματα απάτης, λόγω του ότι, ως χρήστες του internet, χρησιμοποιούν σε όλα τα sites τον ίδιο κωδικό.



Σύμφωνα με την Telegraph, μία νέα έρευνα της εταιρείας CPP, έδειξε πως αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αφαίρεση χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς ή σε εξαπάτηση εις βάρος όσων ψωνίζουν online.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, στο μέσο χρήστη internet, μηνιαίως ζητούνται κωδικοί για 23 sites.

Περίπου 29% των χρηστών internet στη Βρετανία, για λογαριασμό της οποίας πραγματοποιήθηκε η εν λόγω έρευνα, χρησιμοποιούν εναλλαγές του ίδιου κωδικού, όπως για παράδειγμα προσθέτοντας ημέρες της εβδομάδας ή ημερομηνίες, πάντα στον ήδη υπάρχοντα κωδικό.

Εύκολες ημερομηνίες, παιδικά ονόματα και γυναικεία πατρικά επώνυμα, χρησιμοποιούνται από το 10% των χρηστών, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι, που εισέρχονται στους λογαριασμούς τους, με το όνομα του αγαπημένου τους κατοικιδίου.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο που προέκυψε από την έρευνα, ήταν ότι, παρότι γενικά οι χρήστες συμβουλεύονται να μην αποκαλύπτουν τους κωδικούς τους, το 40% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε πως τους έχει «μοιραστεί» με οικογένεια και φίλους.

Κάποιοι μάλιστα, παραδέχονται πως οι πρώην σύντροφοί τους έχουν ακόμη πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

«Κανένας λογικός άνθρωπος δε θα χρησιμοποιούσε το ίδιο κλειδί και για την πόρτα του σπιτιού του και για το γκαράζ και για το αυτοκίνητό του», δήλωσε η Sarah Blaney, ειδικός της εταιρείας CPP.

«Με την ίδια λογική θα πρέπει να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε τους ίδιους κωδικούς για οτιδήποτε. Θα ήταν πιο ασφαλές αν ο καθένας μας χρησιμοποιούσε πολλαπλούς κωδικούς, με ένα συνδυασμό γραμμάτων και αριθμών, δύσκολα ανιχνεύσιμων», προσέθεσε η ίδια.

O Robert Schifreen, πρώην χάκερ, δήλωσε σχετικά : «Αν κάποιος καταφέρει να βρει το συνδυασμό σας, τότε θα μπορούσε να καθορίζει ολόκληρη τη ζωή σας στο διαδίκτυο, καθώς θα μπορεί να κάνει στους λογαριασμούς σας ό,τι κι εσείς».

«Μπορεί να είναι δύσκολο να θυμάται κανείς τόσους κωδικούς, είναι όμως ζωτικής σημασίας. Να μην εμπιστεύεστε κανέναν στο διαδίκτυο και να πληκτρολογείτε εμπιστευτικές πληροφορίες, μόνο σε sites, για των οποίων την ασφάλεια είστε βέβαιοι», προσέθεσε.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες