Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ-ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ...


Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες τουλάχιστον 464 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην πόλη Τζος της κεντρικής Νιγηρίας.





Η κατασκευή ενός τεμένους στη συνοικία Νασαράουα Γκουόμ, περιοχή όπου κατοικούν κυρίως Χριστιανοί, αποτέλεσε την αφορμή για να ξεσπάσουν οι βίαιες συγκρούσεις με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό τετρακοσίων και πλέον ανθρώπων.
«Βρήκαμε τουλάχιστον 200 πτώματα συγκεντρωμένα στο τζαμί της Κούρου Γκάντα Μπίου και άλλους 22 στο Μάι Αντίκο», ανέφερε ο Μουχάμαντ Τάνκο Σίτου, υπεύθυνος του τζαμιού για τους μαζικούς ενταφιασμούς, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Ο αριθμός των Χριστιανών που έχασαν τη ζωή τους κατά τις βίαιες συγκρούσεις, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), ανέρχεται στους 65, ζητώντας από τις νιγηριανές στρατιωτικές δυνάμεις να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση ως προς τη χρήση βίας.

«Η Νιγηρία πρέπει να διασφαλίσει πως οι δυνάμεις διατήρησης της τάξης θα δείξουν αυτοσυγκράτηση και θα σεβαστούν τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση βίας», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η νιγηριανή κυβέρνηση αποφάσισε την αποστολή επιπλέον στρατιωτικών δυνάμεων στο Τζος, προκειμένου να περιορίσει τις συγκρούσεις και να επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες