Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΡΤΙΖΑΝ 81-60...ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΓΑΤΑΚΙΑ...

Με πρωταγωνιστή τον "εκτελεστή" Λίνας Κλέιζα (16π, 4ρ), συμπαραστάτη τον σπουδαίο Γιάννη Μπουρούση (12π, 4ρ, 4κλ.), έχοντας σε καλή μέρα τον Γιοτάμ Χαλπερίν (14π, 2/3 τρ) και με μαέστρο τον εξαιρετικό Μίλος Τεόντοσιτς (8π, 9 ασ, 4κλ) ο Ολυμπιακός νίκησε την Παρτιζάν με 81-60. Σπουδαία άμυνα από τους "ερυθρόλευκους" στο δεύτερο ημίχρονο, εντυπωσίασε με τα καρφώματα του ο Πάτρικ Μπέβερλι, συγκλονιστικός ο κόσμος στο ΣΕΦ που είχε παλμό από την αρχή μέχρι το τέλος του ματς.


Συγκλονιστική εξέδρα στο ΣΕΦ, σπουδαίος Μπουρούσης

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με πεντάδα τους Μίλος Τεόντοσιτς, Γιοτάμ Χαλπερίν, Τζος Τσίλντρες, Λίνας Κλέιζα και Aνδρέα Γλυνιαδάκη, με τους οπαδούς των “ερυθρολεύκων” στο ΣΕΦ να τραγουδούν συνθήματα στα σέρβικά κατά της Παρτιζάν και υπέρ του Ερυθρού Αστέρα. Η εξέδρα στο Φάληρο... έβγαζε φωτιές καθώς από το ξεκίνημα του αγώνα μέχρι το τέλος, οι φίλαθλοι δημιούργησαν μια “εκρηκτική” ατμόσφαιρα, με πάθος, ψυχή, φωνή, διάρκεια και παλμό, κάτι που είχε λείψει από τα εντός έδρας παιχνίδια των Πειραιωτών φέτος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο ομάδες ήταν χέρι-χέρι στο σκορ στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ο Γιοτάμ Χαλπερίν πέτυχε το πρώτο τρίποντο στο ματς (7-6), ο ΜακΚάλεμπ στη συνέχεια έφερε την Παρτιζάν μπροστά στο σκορ (9-10) ενώ στη συνέχεια ο Λίνας Κλέια με βολές έκανε το 13-10, η μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνο το σημείο. Οι Σέρβοι δεν έχασαν την αυτοπεποίθηση τους και με ένα γρήγορο σερί 5-0, με τρίποντο του Μπόζιτς (13-15), απάντησαν στον Ολυμπιακό. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στη συνέχεια θέλησε να αλλάξει την φροντ λάιν του, με τους Γιάννη Μπουρούση και Λουκά Μαυροκεφαλίδη να παίρνουν την θέση των Ανδρέα Γλυνιαδάκη και Λίνας Κλέιζα, για να αντιμετωπίσουν τον πανύψηλο σέντερ Σλάβκο Βράνιες.

Οι “ερυθρόλευκοι” στα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου ήταν συγκεντρωμένοι και ανάγκασαν με σωστή άμυνα την Παρτιζάν να κάνει λάθη. Ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα σερί 7-0 μέσα σε δύο λεπτά, με το πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκει τους Πειραιώτες μπροστά στο σκορ με 20-15, με την παρουσία του Γιάννη Μπουρούση να είναι καθοριστική.

Ο Λίνας βρίσκει πάντα τον δρόμο προς το καλάθι

Στη δεύτερη περίοδο ο “δράκος” δοκίμασε ένα διαφορετικό δίδυμο στη περιφέρεια, τους Πάτρικ Μπέβερλι και Σκούνι Πεν, με σκοπό ο Ολυμπιακός να τρέξει και να γίνει περισσότερο κινητικός στη περιφέρεια με τους δύο ταχύτατους Αμερικανούς γκαρντ. Οι δύο ομάδες όμως στα πρώτα τέσσερα λεπτά ήταν ιδιαίτερα νευρικές, υπήρξαν αρκετά φάουλ, με το παιχνίδι να σταματάει κάθε λίγο, με αποτέλεσμα το ματς να μην έχει ρυθμό. Ο Γιάννης Μπουρούσης συνέχισε να βρίσκει τον δρόμο προς το καλάθι με βολές (24-18) ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ένα εντυπωσιακό κάρφωμα στον αιφνιδιασμό από τον αλτικότατο και εντυπωσιακό Πάτρικ Μπέβερλι (26-18) με τους “ερυθρόλευκους” να “ξεμπουκώνουν” στην επίθεση και να παίρνουν για πρώτη φορά ένα σοβαρό προβάδισμα. Ο Λίνας Κλέιζα επέστρεψε στο ματς ενώ μετά από αρκετή ώρα θα είχε συμπαίκτη στο παρκέ και τον Τζος Τσίλντρες.

Οι Πειραιώτες στη συνέχεια χαλάρωσαν στην άμυνα με την Παρτιζάν να βρίσκει τον τρόπο γρήγορα να κατεβάσει την διαφορά με τρίποντο του Ρόμπερτς (26-23). Σε εκείνο το σημείο ο Παναγιώτης Γιαννάκης θέλησε να ξεκουράσει τον Γιάννη Μπουρούση και για πρώτη φορά στο παιχνίδι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Νίκολα Βούιτσιτς. Έλειψε σε εκείνο το σημείο το “κοφτερό” μυαλό του Μίλος Τεόντοσιτς στην οργάνωση του παιχνιδιού, με τον Σέρβο να παίρνει επίσης την θέση του Πάτρικ Μπέβερλι στο παρκέ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δούμε στη συνέχεια μετά από αρκετή ώρα την πρώτη ωραία συνεργασία στην επίθεση του Ολυμπιακού, με τον Σέρβο πλέι μέικερ να δίνει μια θεσπέσια ασίστ στον Νίκολα Βούιτσιτς που σκόραρε με άψογο “χουκ”.

Ο Λίνας Κλέιζα μετά έφυγε σαν άνεμος στον αιφνιδιασμό και με επιβλητικό κάρφωμα έκανε το σκορ 31-25 ενώ λίγο αργότερα έφτασε τους 10 πόντους στο ματς με δύο εύστοχες βολές (33-27), δύο λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου. Ο Λιθουανός έδωσε ξανά προβάδισμα οκτώ πόντων στον Ολυμπιακό (36-28) αλλά οι “ερυθρόλευκοι” δεν κατάφεραν να κρατήσουν την διαφορά καθώς η Παρτιζάν απάντησε με σερί 5-0 χάρις το τρίποντο του Κέτσμαν και το λέι άπ στον αιφνιδιασμό από τον ΜακΚάλεμπ. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους Πειραιώτες να προηγούνται με 36-33. Στα πρώτα 20 λεπτά οι δύο ομάδες είχαν σχετική ισορροπία στα ριμπάουντ (18-17) και στα λάθη (6-7). Στην επίθεση, γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι (Ολυμπιακός, 50% δ, 16% τρ, 78% β.) - (Παρτιζάν 40%δ, 33% τρ, 62% β.) αλλά οι “ερυθρόλευκοι υπερτερούσαν στις ασίστ (9-4).

Άμυνα για σεμινάριο και +14

Στην επανάληψη ο Παναγιώτης Γιαννάκης επέλεξε για δίδυμους πύργους τους Μπουρούση-Βούιτσιτς, στην περιφέρεια τους Χαλπερίν-Τεόντοσιτς και “τριάρι” τον Τζος Τσίλντρες. Για περίπου τρία λεπτά ο Ολυμπιακός όμως “βραχυκύκλωσε” σε άμυνα και επίθεση με την Παρτιζάν να παίρνει προβάδισμα (36-37) με τέσσερις σερί πόντους από τον Τσέχο Βέσελι. Ο Τζος Τσίλντρες πρώτα με βολές και μετά ένα τζαμπ σουτ από τον Μίλος Τεόντοσιτς έφερε το σκορ στα ίσα (40-40). Οι Σέρβοι έδειχναν αποφασισμένοι στο παρκέ καθώς απαντούσαν σε κάθε καλάθι του Ολυμπιακού ενώ παρομοίως λειτουργούσαν οι “ερυθρόλευκοι”. Τρίποντο ο ΜακΚάλεμπτ (42-45), τρίποντο και ο Γιοτάχμ Χαλπερίν (47-47), με τον Ισραηλινό να δίνει ξανά κεφάλι στο σκορ για τους Πειραιώτες με λέι απ (49-47), με το προσωπικό του σερί να φτάνει το 7-0 με ένα ακόμη δίποντο.

Ο Τζος Τσίλντρες στη συνέχεια έφυγε στον αιφνιδιασμό και με κάρφωμα προσέφερε το +6 για την ομάδα του (53-47). Ο Ολυμπιακός στο διάστημα εκείνο ήταν άψογος στα αμυντικά του καθήκοντα δυσκολεύοντας τους παίκτες της Παρτιζάν να σκοράρουν κρατώντας τους Σέρβους χωρίς πόντο για περίπου πέντε λεπτά!. Ο Αμερικανός φόργουορντ των Πειραιωτών στη συνέχεια πέτυχε ένα κάρφωμα χάι λάιτ, φέρνοντας την διαφορά για πρώτη φορά στο παιχνίδι στους 10 πόντους (57-47). Το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου έληξε 63-49 (+14) χάρις το φοβερό τρίποντο του Σκούνι Πεν λίγο πριν χτυπήσει η κόρνα της γραμματείας, με τον κόσμο να αποθεώνει τον μικροκαμωμένο γκαρντ.

Όταν ο Μπέβερλι θύμισε Άιβερσον

Οι “ερυθρόλευκοι” στην τέταρτη περίοδο συνέχισαν να μεγαλώνουν το υπέρ τους σκορ, πρώτα με τρεις πόντους από τον σταθερό σκόρερ τους, Λίνας Κλέιζα, ενώ ακολούθησαν δύο βολές από τον Νίκολα Βούιτσιτς (68-50) για να φέρει ο Κροάτης σέντερ την διαφορά στο +18. Πέντε λεπτά πριν το τέλος του ματς, είδαμε την καλύτερη φάση του αγώνα. Ο Πάτρικ Μπέβερλι ξεχύθηκε σαν τον Ντέιβιντ Ρίβερς από την μία ρακέτα στην άλλη, με το εντυπωσιακό του -άλμα- κάρφωμα στη συνέχεια να θυμίζει... Άλεν Άιβερσον από τα παλιά. Ο Αμερικανός γκαρντ έφερε την διαφορά στους 20 πόντους (74-54), ξεσηκόνοντας από τα καθίσματα του ΣΕΦ μέχρι και τον πιο ήρεμο φίλαθλο, με τον κόσμο στο Φάληρο να πανηγυρίζει σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα.

Ο εξαιρετικός Γιοτάμ Χαλπερίν με ένα ακόμη λέι απ φτάνοντας τους 14 πόντους έκανε το σκορ 76-55, ο Πάτρικ Μπέβερλι έπαιζε αφοσιωμένη άμυνα πάνω στους γκαρντ της Παρτιζάν, ενώ ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με προσωπικό του καλάθι έφερε την διαφορά στο +24, την μεγαλύτερη στο ματς. Τελικό σκορ 81-60, με έναν εξαιρετικό Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο που διέλυσε την Παρτιζάν, ολοκληρώνοντας με ένα θριαμβευτικό τρόπο, την πρώτη φάση της Εuroleague. Ο κόσμος έδωσε ένα μεγάλο χειροκρότημα στο τέλος του αγώνα στους παίκτες της ομάδας, με τους οπαδούς για μερικά λεπτά να μένουν παραπάνω ώρα στις εξέδρες του ΣΕΦ και να τραγουδούν.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 36-33, 63-49, 81-60.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μιτχάνα (Ισπανία), Γκονζάλεθ (Ισπανία, Κιάρι (Ιταλία).

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Πεν 3 (1), Τσίλντρες 10, Βούισιτς 6, Μπουρούσης 12, Χαλπερίν 14 (2), Κλέιζα 16, Μαυροκεφαλίδης 3, Βασιλόπουλος, Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου, Μπέβερλι 9, Τεόντοσιτς 8.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Ντούσκο Βουγιόσεβιτς): Ρόμπερτς 14 (2), ΜακΚάλεμπ 14 (1), Κέτσμαν 6 (1), Μιλόσεβιτς 1, Ράσιτς, Λούτσιτς, Μπέσοβιτς, Μίτροβιτς 3 (1), Μπόζιτς 3 (1), Βέσελι 11 (1), Ντέκιτς 2, Βράνες 6.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες