Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΠΡΟΣΑΥΞΗΜΕΝΟ 100% ΤΟ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ...


Σε δέσμη μέτρων κατά της ανεργίας, της φοροδιαφυγής και της υπέρογκης σπατάλης στους κλάδους υγείας, με στόχο την εξοικονόμηση 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος.




Παράλληλα, το προσχέδιο νόμου για τις εργασιακές σχέσεις προβλέπει την καταβολή ημερομισθίου, προσαυξημένο κατά 100%, για την απασχόληση του Σαββάτου, κατά παράβαση του πενθήμερου, ενώ σημειώνεται πως η εργασία με μπλοκάκι πέραν του τριμήνου υποκρύπτει σχέση εξαρτημένης εργασίας και θα πρέπει η σύμβαση να μετατραπεί σε αορίστου.
«Δεν έχουμε καμία κρυφή ατζέντα ηρωικής εξόδου από τα δύσκολα και δεν προετοιμάζουμε καμία αιφνιδιαστική επίθεση στην κοινωνία που ήδη υποφέρει», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Αναφέρθηκε στην προσπάθεια περιορισμού της αλόγιστης σπατάλης στους κλάδους υγείας, καθώς από την 1η Μαρτίου θα ξεκινήσει πιλοτικά ηλεκτρονικός έλεγχος των συνταγών σε Λαμία και Λάρισα , ενώ από την 1η Μαΐου ο έλεγχος θα επεκταθεί σε όλα τα ταμεία και τα φαρμακεία με στόχο την ηλεκτρονική σάρωση 4,5 εκατομμυρίων συνταγών το μήνα.

Παράλληλα, από τον επόμενο μήνα πρόκειται να ξεκινήσει το «σαφάρι» από μεικτά κλιμάκια για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής που έχει φτάσει τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ, με το πρόστιμο για την επιχείρηση που υποπίπτει στην ίδια παράβαση για δεύτερη φορά να διπλασιάζεται από 500 σε 1000 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο.

Από την άλλη πλευρά, ολοκληρωμένο σχέδιο για την καταπολέμηση της ανεργίας έχει και ο ΟΑΕΔ, με το πρώτο μέτρο να αφορά στην κλιμακωτή επιδότηση των εισφορών για τις προσλήψεις νέων.

Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται και το σχέδιο για χορήγηση εκπτωτικών κουπονιών αξίας 70 ευρώ μηνιαίως σε κάθε επιδοτούμενο άνεργο, τα οποία θα χρησιμοποιούνται για αγορά ειδών διατροφής και μετακινήσεις με μέσα μαζικής μεταφοράς.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες