Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΤΑ ΜΙΝΤΙΑΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...


Στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συζητήθηκε την Τρίτη 26/1 το θέμα της καταγγελίας της NOVA (και της Forthnet) κατά της ΕΡΤ για τα στιγμιότυπα της Σούπερ Λίγκα.



Το ΕΣΡ αποφάνθηκε ότι δεν έχει δικαιοδοσία εφόσον το ζήτημα εκκρεμεί στα αστικά δικαστήρια και θα εκδικαστεί στις 26 Φεβρουαρίου.
Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα, όπως επισημαίνεται από το ΕΣΡ «η πρώτη εταιρία, με σύμβασή της με τη Super League, απέκτησε το δικαίωμα μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων από το 2009 ως το 2012. Η δεύτερη εταιρία, με σύμβαση που υπέγραψε με την ΕΡΤ ΑΕ στις 15.10.1994, παραχώρησε το δικαίωμα προβολής ποδοσφαιρικών αγώνων στην ΕΡΤ ΑΕ αντί τιμήματος, που καθοριζόταν με ιδιωτικά συμφωνητικά. Η διένεξη ουσιαστικά αφορά το ύψος του τιμήματος της σύμβασης πλαισίου της δεύτερης εταιρίας με την ΕΡΤ ΑΕ».


«Καμπάνα» 50.000 στο MEGA

Πρόστιμο 50.000 ευρώ επιβλήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στο τηλεοπτικό κανάλι «Mega» για το σήριαλ «4», επειδή δεν φέρει την κατάλληλη σήμανση και λόγω κακής ποιότητας γλώσσας. Μειοψήφισαν ο αντιπρόεδρος Νέστωρ Κουράκης, ο Κωνσταντίνος Τσουράκης και ο Κωνσταντίνος Αποστολάς, που πρότειναν πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Επίσης, πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στο «Ράδιο Ηπειρος» του νομού Ιωαννίνων για χρήση τριών κέντρων εκπομπής, ενώ πρόστιμο 5.000 ευρώ αποφασίσθηκε για τον ραδιοφωνικό σταθμό «Star» του νομού Ιωαννίνων για χρήση τριών συχνοτήτων και έξι κέντρων εκπομπής, εκτός νομού και μπάντας.

Αντίστοιχο πρόστιμο επιβλήθηκε και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Greca FM» του νομού Ηλείας, για χρήση δύο συχνοτήτων, δύο κέντρων εκπομπής, για κέντρο εκπομπής εκτός του νομού Ηλείας, στο νομό Αχαΐας, και για κέντρο και συχνότητα διαφορετικά από αυτά, που είχε την 1η.11.1999. Μειοψήφισαν η Ίρις Αυδή και ο Κωνσταντίνος Τσουράκης, που πρότειναν πρόστιμο 3.000 ευρώ. Πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στο «Ράδιο-Γοητεία» του νομού Κορινθίας για εκπομπή εκτός μπάντας. Μειοψήφισε η Ιρις Αυδή, που πρότεινε σύσταση.

Κατά τα λοιπά, απορρίφθηκε η αίτηση θεραπείας για ανάκληση βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας του σταθμού «Ράδιο Κόσμος» του νομου Αχαΐας, ενώ έγινε δεκτή η αίτηση θεραπείας για τον σταθμό «Life Radio» του νομού Αχαΐας, στον οποίο είχε επιβληθεί οριστική διακοπή, που μετατράπηκε σε σύσταση.


Σε ρυθμούς ΠΑΟ - Ρόμα το Conn-X TV Sport

Οι επικείμενες αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με την Ρόμα για την φάση των «32» του Europa League προκαλεί το ενδιαφέρον των καναλιών. Εκτός του ΑΝΤ1 που ετοιμάζει εκπομπή για το Σάββατο 30/1 (16.10), το Conn-X TV Sport έκανε θέμα στην Ιταλία με τρεις προσωπικότητες της Ρόμα.

Συγκεκριμένα στην κάμερα του καναλιού μίλησε ο ποδοσφαιριστής των Ρωμαίων Φιλίπ Μεξές (η συνέντευξη προβλήθηκε την Δευτέρα 25/1) ο οποίος έστειλε μήνυμα στον φίλο του Τζιμπρίλ Σισέ.

Παράλληλα το κανάλι εξασφάλισε συνεντεύξεις του τεχνικού της Ρόμα Κλαούντιο Ραντιέρι, αλλά και του γενικού διευθυντή Τζιανπάολο Μοντάλι. Οι δύο συνεντεύξεις θα προβληθούν την επόμενη εβδομάδα την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της εκπομπής «Sport show» (21.00).

Μια και λέμε για Ρόμα το Conn-X TV Sport 1 την Τρίτη 26/1 στις 22.00 θα δείξει απευθείας τον αγώνα με την Κατάνια για το Κόπα Ιτάλια.

Ανεβασμένος ο ΑΝΤ1

Η Δευτέρα τείνει να μετατραπεί σε «δυνατό χαρτί» για τον ΑΝΤ1 σε ότι αφορά την τηλεθέαση. Το κανάλι του Αμαρουσίου στο σύνολο έκανε 16,5% και ήταν δεύτερο πίσω από το MEGA που έπιασε 22,2%. Σε αυτό συνέβαλε η δυνατή prime time με το «Next top model» (23,6%), το «Ράδιο αρβύλα» (25,3% και το «Όλα 10» (23,5%).

NBA στον ΣΚΑΪ

Τους αγώνες Τορόντο - Σακραμέντο (01.00) και Βοστόνη - Ορλάντο (03.00) θα δείξει ο ΣΚΑΪ την Κυριακή 7/2 για το πρωτάθλημα μπάσκετ ΝΒΑ.

Πρωτιά ΝΕΤ στα αθλητικά στο ΤΟΠ-5

Το ντέρμπι της Σούπερ Λίγκα Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ ήταν το δημοφιλέστερο αθλητικό πρόγραμμα στ ΤΟΠ-5 της AGB για το διάστημα 18-24 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα το β' ημίχρονο του αγώνα από το «Γ. Καραϊσκάκης» που έδειξε η ΝΕΤ έκανε μέσο όρο 16,2% και 37,6%. (1.643.000). Στην δεύτερη θέση ήταν το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι με 14,1% και 36% (1.430.000). Από κει και πέρα είχαμε: Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚ (Κύπελλο, β' ημίχρονο) 4,4% και 12,7% (441.000), Άρης - Ολυμπιακός (Κύπελλο μπάσκετ Δ' περίοδος) 4% και 9,1% (403.000), Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚ (Κύπελλο, α' ημίχρονο) 3,7% και 14,3% (373.000).

«Jump Shoot» για Χέισλιπ στο ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ

Στον Μάρκους Χέισλιπ θα έχει μεγάλη αναφορά η εκπομπή «Jump Shoot» με τον Τόλη Κοτζιά στο ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ (24.00) την Τρίτη 26/1. Παρακολουθείστε πως «πετάει» ο νέος άσος του Παναθηναϊκού.

Επίσης δείτε: 1) Τι έγινε στην Α1 το γουίκεντ 2) Πως ο Ηρακλής νίκησε την Ξάνθη και η Ολυμπιάδα μέσα στον Λαγκαδά. 3) Τι έγινε στην μονομαχία Λε Μπρον Τζέιμς-Ουέιντ. 4) Βίντεο-ρετρό με Μάικλ Τζόρνταν εναντίον Ντράζεν Πέτροβιτς σε αγώνα Μπουλς-Νετς. 5) Βίντεο-ρετρό με Ολυμπιακός-Άρης. Με Ιωαννίδη, Πάσπαλι, Ελληνιάδη, Καμπούρη και Γκάλη, Γιαννάκη, Σούμποτιτς και Λέσιτς. 6) Τι έγινε στην κοπή της πίτας του Παναθηναϊκού.

Καλεσμένοι στο στούντιο είναι ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναικού και νυν προπονητής της γυναικείας ομάδας του Πρωτέα Βούλας, Αργύρης Παπαπέτρου και η σούτινγκ γκαρντ της ομάδας, Πέπη Βαλέτα.

«Εξάντας» στην ΝΕΤ
Το νέο ντοκιμαντέρ του «Εξάντα» με τον Γιώργο Αυγερόπουλο «Όταν βυθίζεται ο κόσμος» θα προβάλει η ΝΕΤ την Τετάρτη 27/1 στις 22.00.

«Έρευνα» στο MEGA

Ένα χρονικό της ζωής στο κέντρο της Πόλης καταγράφει η «Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα την Τρίτη 26/1 στις 23.30. Η κάμερα της εκπομπής τριγυρνά στις δυο πιο πολυσυζητημένες πλατείες της πόλης, τα Εξάρχεια και τον Άγιο Παντελεήμονα. Μιλά με κατοίκους, καταγράφει σκηνές βίας, ψάχνει κάτω από τα στερεότυπα, ανακαλύπτει άγνωστους πρωταγωνιστές, παρουσιάζει φανερές και κρυμμένες συγκρούσεις, αφηγείται ιστορίες αντιπαράθεσης και συνύπαρξης, συναντά αφανή σύνορα και τα προσπερνά- για να συνθέσει μια αληθινή και συχνά αναπάντεχη εικόνα της ζωής στην σημερινή Αθήνα.

Οι πέντε αρχηγοί κομμάτων «Στα άκρα» για Μ. Θεοδωράκη

Ο Mίκης Θεοδωράκης έρχεται «Στα άκρα» με τη Βίκυ Φλέσσα την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην ΝΕΤ.

Η εκπομπή, που συνεχίζεται για έβδομη χρονιά, φιλοξενεί τον διεθνούς φήμης συνθέτη σε τέσσερα μέρη.(ένας μήνας αφιερωμένος στον Μίκη Θεοδωράκη). Ο Μίκης Θεοδωράκης ξεκινά τη διήγηση από τα παιδικά του χρόνια και την Αντίσταση του ' 40 (α/ μέρος), την Δικτατορία και την Μεταπολίτευση (β' μέρος), τα Δεκεμβριανά και τον Εμφύλιο (γ' μέρος), τα μεγάλα μουσικά έργα (Αξιον Εστί, Επιτάφιος) και το σήμερα της Ελλάδας (δ΄ μέρος).

Για τον Έλληνα συνθέτη, την προσφορά και το έργο του μιλούν στην εκπομπή ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ.Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Ν.Δ κ.Αντώνης Σαμαράς, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ.Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ.Γιώργος Καρατζαφέρης.

Αποκαλύπτεται η «Παταγονία»
Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν οι υπεύθυνοι της παραγωγής του ριάλιτι του MEGA «Παταγονία» την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου στις 13.00 στο Metropolis στην Πανεπιστημίου.

Αλλαγή ώρας στο Κύπελλο Ισπανίας στην NOVA

Οι δύο αγώνες που θα μεταδώσει η NOVA την Τετάρτη 27/1 για το Κύπελλο Ισπανίας άλλαξαν ώρα έναρξης. Έτσι το NovaSports 2 στις 21.00 θα δείξει το ματς Οσασούνα - Ρασίγκ (αντί για τις 23.00) και στις 23.00 το Σεβίλλη - Λα Κορούνια (αντί για τις 21.00).

Ταβάνι» για τους μισθούς της ΕΡΤ
Την στιγμή που βρισκόμαστε σε αναμονή για να μάθουμε τα ονόματα του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, το υπουργείο Πολιτισμού, δια μέσω του υπουργού Παύλο Γερουλάνου προσπαθεί να βάλει ένα πλαφόν στους ανώτατους μισθούς.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες προτάθηκε σε στελέχη και παρουσιαστές ως ανώτατος μισθός 16.000 ευρώ, ενώ όποιος δεν το δέχεται τότε θα λύεται η συνεργασία.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες