Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 100 ΜΕΡΕΣ...


Απολογισμό πεπραγμένων του συμβολικού διαστήματος των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησής του πρόκειται να πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξη Τύπου, στο Ζάππειο Μέγαρο.



Με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιώργο Πεταλωτή, να κάνει λόγο για θετικό πρόσημο των 100 πρώτων ημερών, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, την Τετάρτη (13/1), πρόκειται να αναφερθεί στα νομοσχέδια για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών επιχειρήσεων και τις αλλαγές στον «Τειρεσία», καθώς και για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τον προϋπολογισμό και το σχέδιο «Καλλικράτη».
«Το συμβατικό και συμβολικό διάστημα των 100 ημερών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνεται με θετικό πρόσημο», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ΓιώργοςΠεταλωτής, σημειώνοντας πως το έργο που έχει πράξει η κυβέρνηση είναι περισσότερο και ποιοτικότερο, δεδομένης της κατάστασης που παρέλαβε από τη Νέα Δημοκρατία.

Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα περί εικόνας σύγχυσης, σημείωσε πως το γεγονός «ότι κυκλοφορούν σενάρια, εκδοχές ή πιθανές προτάσεις και λύσεις που προέρχονται πολλές φορές από τη διαβούλευση που γίνεται, αυτό δεν σημαίνει ότι αποτελούν και τελικά μέτρα και αποφάσεις».

Στο μεταξύ, νέα διαμάχη ξέσπασε ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με το νομοσχέδιο για τους μετανάστες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, απάντησε στις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας πως «δε δικαιούται να μιλά για 'Δούρειο Ίππο', γιατί το 1992 ως υπουργός Εξωτερικών είχε ανοίξει τα σύνορα με την Αλβανία, με αποτέλεσμα να συρρεύσουν εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπών στην Ελλάδα χωρίς δικαιολογητικά, χαρτιά και ταξιδιωτικά έγγραφα».

Παράλληλα, προσέθεσε πως οι μετανάστες αυτοί, με τον Προκόπη Παυλόπουλο, νομιμοποιήθηκαν με επιχείρηση "σκούπα" και χωρίς να υπάρξει ατομική προσέγγιση για το εάν δικαιούνταν να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια. Σημείωσε πως η κυβέρνηση αναφέρεται μόνο στους νόμιμους μετανάστες και υπογράμμισε ότι «είναι σαφής προεκλογική μας δέσμευση να λύσουμε αυτό το μεγάλο ζήτημα».

Από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ΠάνοςΠαναγιωτόπουλος, υπογράμμισε πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ΑντώνηςΣαμαράς, ουδέποτε έκανε λόγο για «Δούρειο Ίππο», καλώντας τον Γιώργο Πεταλωτή να αποδείξει τους ισχυρισμούς του, εάν επιμείνει σε αυτούς.

«Μετά το 2004 η κυβέρνηση Καραμανλή προέβη σε νομιμοποίηση πολλών μη νόμιμων μεταναστών, σεβόμενη πλήρως το κοινοτικό κεκτημένο, ενώ, παράλληλα, οργάνωσε σύγχρονη δημοκρατική, ανθρωπιστική και κοινωνικώς δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και ταυτοχρόνως, θέσπισε σύγχρονο κώδικα ιθαγένειας», ανέφερε ο τέως υπουργός Εσωτερικών, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες