Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ



Συγκαλείται, την προσεχή Τρίτη, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, για να συζητήσουν τα θέματα της Διαφάνειας και της διαφθοράς ...
Θετικά απάντησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ενώ επιφυλάξεις εξέφρασαν το ΚΚΕ, ο ΛΑ.Ο.Σ και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία επιδίωκε και επιδιώκει, πάντοτε, τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν όλους τους πολίτες και καθορίζουν την πορεία του Τόπου. Δεν πρόκειται, λοιπόν, να ακολουθήσει πρακτικές άρνησης και αντίδρασης, όπως γινόταν, σχεδόν μόνιμα, από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Είναι αυτονόητο ότι θα προσέλθει στο διάλογο και θα συνεισφέρει ουσιαστικά σε αυτόν ».

Το ΚΚΕ εκτιμά ότι «η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων, για να συζητηθεί το θέμα της διαφθοράς - διαφάνειας, στοχεύει στον αποπροσανατολισμό του λαού από τον πόλεμο που κάνει η κυβέρνηση στα ασφαλιστικά και στα άλλα δικαιώματά του, στις εργασιακές σχέσεις, ακόμα και για να καταργήσει το δώρο των Χριστουγέννων. Σκόπιμα επιλέγει η κυβέρνηση ένα θέμα, όπως τη διαφθορά που είναι υπαρκτή, για να παραπλανήσει τους εργαζόμενους », και προσθέτει ότι« τίποτα δεν πρόκειται να προκύψει από τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων. Η ευρωπαϊκή και η γενικότερη εμπειρία αποδείχνει ότι υπάρχουν και αποφάσεις κοινοβουλίων κατά της διαφθοράς, αλλά η διαφθορά πολιτικών και κομμάτων συνεχίζεται και γιγαντώνεται ».

Επίσης, από πλευράς ΛΑΟΣ, αναφερόμενος, ο κ. Κ. Αϊβαλιώτης, στη συνάντηση των αρχηγών τόνισε: «Η σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για τη διαφθορά αποτελεί μια έξυπνη διέξοδο του κ. Πρωθυπουργού για να μην γίνει μια ανάλογη για τα εθνικά θέματα (η οποία θα τον έφερνε σε δύσκολη θέση) ή για την οικονομία (η οποία θα έφερνε σε δύσκολη θέση και τον ίδιο και τη ΝΔ) ».

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «επικοινωνιακό τερτίπι» την πρόταση της κυβέρνησης για διάλογο πάνω στα θέματα της οικονομίας, διευκρινίζοντας ότι «ο διάλογος δεν είναι φάρμακο για κάθε νόσο ιδιαίτερα όταν είναι δεδομένο ότι η πολιτική έχει προαποφασιστεί. Ζητάει η κυβέρνηση πολιτική συναίνεση σε άδικες πολιτικές, για την εφαρμογή δεξιάς στρατηγικής. Αποδέκτης μιας τέτοιας πρόσκλησης μπορεί να είναι ο κ. Σαμαράς και ενδεχομένως και ο κ. Καρατζαφέρης. Εμάς θα μας βρουν απέναντι με την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και την συντριπτική πλειοψηφία της βάσης του ΠΑΣΟΚ ».



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες