Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΒΕΤΟ ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ


Βέτο σε έξι ακόμη κεφάλαια των ευρωτουρκικών ενταξιακών διαπραγματεύσεων έθεσε, επί της ουσίας, η Λευκωσία στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, στις Βρυξέλλες, εν όψει της Συνόδου Κορυφής των 27...

Τα κεφάλαια αφορούν την κοινή εξωτερική πολιτική, την ενέργεια, την ελεύθερη διακίνηση προσώπων, τις θεμελιώδεις ελευθερίες και το χώρο ασφάλειας και δικαιοσύνης.

«Μονομερής δήλωση, δίχως να υπάρχει σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είναι τα όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών της ‘Ελληνοκυπριακής Διοίκησης Νότιας Κύπρου’ για τα διαπραγματευτικά Κεφάλαια μετά τη σύνοδο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε χτες (σ.σ. Τρίτη) στις Βρυξέλλες»,αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών Μπουράκ Οζούγιερκιν.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «όπως υπογραμμίζει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να προσφέρει όφελος η μεταφορά διμερών προβλημάτων σε επίπεδο ΕΕ, με μονομερείς κινήσεις. Όπως είναι γνωστό, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για όλα τα διαπραγματευτικά Κεφάλαια, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος που εκδώσαμε στις 31 Δεκεμβρίου 2008. Η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα να προβαίνει στα αναγκαία βήματα στην ενταξιακή διαδικασία. Συνεχίζονται οι προσπάθειές μας ώστε να ανοίξει το Κεφάλαιο του Περιβάλλοντος κατά τη σουηδική προεδρία».




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες