Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προβεί στα απαραίτητα βήματα, για να αποφύγει την κλιμάκωση σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι κανόνες από την Τουρκία
«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να προστατεύσει τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή και να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της και κυρίως την εθνική της κυριαρχία και την εθνική της ακεραιότητα», τόνισε ο κ. Βενιζέλος μιλώντας σε εκπομπή του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, που βιντεοσκοπήθηκε κατά την επίσκεψή του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Απαντώντας σε ερώτηση τι μπορεί να πράξει η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο διεθνή ρόλο και τα ανοίγματα της Τουρκίας, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν ενεργεί αναλόγως του τι πράττει η γειτονική χώρα.

Ο υπουργός Άμυνας επεσήμανε ότι «εμείς έχουμε τόσα πολλά πράγματα να κάνουμε στην περιοχή που πρέπει να τα κάνουμε αυτοτελώς και όχι επειδή η Τουρκία πρόλαβε να κάνει μία κίνηση».

Επίσης, ανέφερε ότι με τις πρωτοβουλίες που ήδη έχει αναλάβει η Ελλάδα και με την παρουσία της στα πολύ μεγάλα διεθνή μέτωπα, θα αναβαθμίσει την αξιοπιστία και το ρόλο της, «πάντα με πρωτεύοντα στόχο την επίλυση των προβλημάτων της χώρας».

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση του την Πέμπτη 10/12 το υπουργείο Άμυνας διέψευσε ότι το αεροσκάφος που μετέφερε τον κ. Βενιζέλο στην Κύπρο παρενοχλήθηκε από τουρκικά μαχητικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας:

«Δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι παρενοχλήθηκε από αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας το υπηρεσιακό αεροσκάφος που μετέφερε στην Κύπρο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία δεν είναι ακριβή και δεν αποδίδουν το περιεχόμενο των αναφορών που έκανε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απευθυνόμενος χθες στις Επιτροπές Άμυνας και Εξωτερικών της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων.

Άλλωστε το κείμενο της ομιλίας του Υπουργού είχε δοθεί από χθες στη δημοσιότητα και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες