Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Σκληρό το νέο «πρόσωπο» του MSN

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι προχωρά στην περικοπή περαιτέρω 800 θέσεων απασχόλησης, πέρα από τις 5.000 περικοπές που έχει ήδη κάνει στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου μείωσης των δαπανών της, το οποίο είχε εξαγγελθεί τον Ιανουάριο. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, οι νέες περικοπές θα αφορούν κυρίως διάφορα γραφεία ανά τον κόσμο στον τομέα διεθνών δραστηριοτήτων της Microsoft.

Η εταιρία αρχικά είχε σχεδιάσει να μειώσει ως τον Ιούνιο του 2010 κατά 5.000 θέσεις ή 5% το συνολικό προσωπικό της, που αριθμεί περίπου 96.000 άτομα. Η εταιρία διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα διευρύνθηκε με τις νέες περικοπές θέσεων εργασίας, αλλά πλέον έχει ολοκληρωθεί πολύ πριν την καταληκτική ημερομηνία του.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία στο site της, στις 23 Οκτωβρίου η Microsoft είχε 91.005 εργαζόμενους. Όπως είπε ο εκπρόσωπός της, η εταιρία συνεχίζει να προσλαμβάνει προσωπικό σε τομείς προτεραιότητας για την ίδια, όπως η αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Εξάλλου, σύμφωνα με το BBC, η μεγαλύτερη εταιρία λογισμικού στον κόσμο προχώρησε σε εκτεταμένη ανανέωση της διαδικτυακής πύλης της MSN.com, για πρώτη φορά εδώ και δέκα περίπου χρόνια. Μεταξύ άλλων, οι χρήστες θα βλέπουν πλέον ένα μεγάλο παράθυρο με την μηχανή αναζήτησης Bing και μια στήλη αποκλειστικά για τα κοινωνικά δίκτυα Twitter και Facebook.

Η κεντρική ιδέα πίσω από τις αλλαγές είναι το MSN να γίνει ταυτόχρονα πιο απλό αλλά και να προσφέρει περισσότερες πληροφορίες στους χρήστες.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες