Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΙΜΙ ΡΑΙΚΟΝΕΝ...


Τη θέση ότι η παραμονή του στη Formula 1 την επόμενη σεζόν εξαρτάται από το πόσο ανταγωνιστική θα είναι η ομάδα που θα του προσφέρει συμβόλαιο επανέλαβε ο Kimi Raikkonen, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας.

Ο Φινλανδός πιλότος μίλησε για τα τρία χρόνια που πέρασε στη Ferrari, για τις φετινές δυσκολίες, τον αγώνα στο Abu Dhabi αλλά και τις προοπτικές ενόψει της επόμενης σεζόν.

Αναλυτικά η δήλωση του Kimi Raikonen:


«Τα τρία χρόνια παρουσίας μου στη Ferrari τελείωσαν. Είχα την ευκαιρία να πραγματοποιήσω ένα από τα όνειρά μου και τώρα αναζητώ νέες προκλήσεις. Φεύγω από τη Ferrari με καλές αναμνήσεις και λέω «αντίο» σε όλους στο Maranello. Κέρδισα το παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών και βοήθησα την ομάδα να κατακτήσει δύο τίτλους κατασκευαστών σε τρία χρόνια.

Έκανα αρκετούς φίλους στη Ferrari με τους οποίους περάσαμε καλά. Η φετινή χρονιά δεν εξελίχθηκε σύμφωνα με τα σχέδιά μας, αλλά έτσι είναι η ζωή. Το συνολικό πακέτο δεν ήταν πολύ ανταγωνιστικό, εντούτοις τερματίσαμε στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, μόλις ένα βαθμό πίσω από τον τρίτο.

Δυσκολευτήκαμε πολύ με το μονοθέσιο, αλλά καταφέραμε να πετύχουμε κάποια καλά αποτελέσματα, με σημαντικότερο τη νίκη στο Spa. Τουλάχιστον, η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στην αρχή της σεζόν.

Ο αγώνας στο Abu Dhabi ήταν ένα εκπληκτικό φινάλε της χρονιάς. Οι εγκαταστάσεις είναι οι κορυφαίες όλων. Όμως δεν υπήρχαν αρκετά σημεία για προσπεράσεις, κάτι που έκανε τα μονοθέσια να μοιάζουν σαν να είναι σε πομπή.

Γνωρίζαμε πριν πάμε εκεί ότι θα ήταν δύσκολο να κερδίσουμε κάποιους βαθμούς. Υπήρχαν αρκετές στροφές, ενώ δεν είχαμε αρκετή κάθετη δύναμη και πρόσφυση. Το μονοθέσιο δεν περνούσε ομαλά πάνω από τα kerb, κάτι που επιδείνωνε τα προβλήματα. Δεν υπήρχαν πολλά που μπορούσαμε να κάνουμε στον αγώνα. Εκκίνησα 11ος και τερμάτισα 12ος. Αυτό τα λέει όλα.

Πλέον, όλοι μπορούν να επικεντρωθούν στην επόμενη σεζόν, όπως η Ferrari έχει κάνει εδώ και αρκετές εβδομάδες. Θα είναι διαφορετικά τα πράγματα την επόμενη χρονιά; Τουλάχιστον δεν θα υπάρχουν τόσες αλλαγές. Η κατάργηση του ανεφοδιασμού και τα μικρότερα εμπρός ελαστικά είναι οι σημαντικότερες.

Στην αρχή των αγώνων τα μονοθέσια θα είναι δύσκολο να οδηγηθούν με τόσα καύσιμα στο ρεζερβουάρ, άρα η προφύλαξη των ελαστικών θα είναι σημαντική. Οι κατατακτήριες δοκιμές θα είναι πλέον πιο διασκεδαστικές.

Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι συμπλήρωσα 9 χρόνια στην F1. Εξακολουθώ να έχω μεγάλο κίνητρο για να κερδίσω αγώνες και ένα ακόμη πρωτάθλημα. Θα παραμείνω στην F1, μόνο αν μου δοθεί η δυνατότητα να αγωνιστώ με μία ομάδα που θα μου παρέχει ένα μονοθέσιο ικανό για να παλέψω για τις πρώτες θέσεις».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες