Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ


Ένα νέο σκάνδαλο στοιχημάτων είναι έτοιμο να «ταρακουνήσει» τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με κινεζικά δημοσιεύματα, οι τοπικές αρχές έχουν στα χέρια τους αποδείξεις για μια σειρά διεφθαρμένων ομάδων και ατόμων στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της χώρας...

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το ποδόσφαιρο της Κίνας μαστίζεται από σκάνδαλα και στημένα ματς, ωστόσο τώρα έχουν συγκεντρωθεί αρκετά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ένας αριθμός των ομάδων της κινεζικής Σούπερ Λίγκας και της League One (πρώτη και δεύτερη κατηγορία της χώρας), εμπλέκονται σε σκάνδαλο στοιχημάτων.

Όπως αναφέρει το “Goal.com China”, η κινεζική αστυνομία έχει πάρει το θέμα στα χέρια της, αντί να επιτρέψει στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας(CFA) να επιληφθεί του θέματος, λόγω της κυβερνητικής πίεσης που δέχεται.

Από τις 16 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα έχουν κληθεί να καταθέσουν πάνω από 100 άτομα ενεργών αλλά και πρώην διευθυντικών στελεχών, καθώς και μέλη του προσωπικού της “Guangzhou Pharmaceutical”, της επαρχίας “Liaoning”. Η έκθεση αναφέρει ότι η νίκη με σκορ 5-1 επί της “Guangzhou Shanxi” το 2006 ήταν συμφωνημένη, με υψηλόβαθμα στελέχη και υπαλλήλους από τις δύο ομάδες να εμπλέκονται στη νοθεία του παιχνιδιού.

Ένας από τους άνδρες που πιστεύεται ότι «κρύβεται» πίσω από όλα αυτά είναι ο Γουάνγκ Πο, πρώην γενικός διευθυντής σε πολλές ομάδες της Λίγκας, συμπεριλαμβανομένης της Shanxi, ο οποίος χρησιμοποιούσε τους συλλόγους για προσωπικό οικονομικό όφελος.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες