Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΕΑΠ 3-0 ΣΕΤ...



Ήταν να μην πάρει μπρος η ερυθρόλευκη μηχανή... Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε άσχημα την φετινή σεζόν στην Α1 βόλεϊ ανδρών, έχοντας δυο ήττες στο ξεκίνημα, όμως η συνέχεια είναι εξόχως εντυπωσιακή.

Η ομάδα του Άντερς Κρίστιανσον έδωσε συνέχεια στις νίκες με Κηφισιά και Παναθηναϊκό, επικρατώντας εύκολα με 3-0 σετ της Ε.Α Πατρών στο κλειστό "Μελίνα Μερκούρη". Κορυφαίος για τους περσινούς νταμπλούχους ήταν ο Σίμον Τίσερ, ο οποίος μοίρασε άριστα το παιχνίδι, ενώ πήρε και 13 πόντους. Αναμφίβολα, η καλύτερή του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα.


Το παιχνίδι δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, καθώς οι Πειραιώτες ήταν πολύ πιο αποτελεσματικοί σε όλους τους τομείς. Η επίθεση ήταν αξιόπιστη, το μπλοκ δούλεψε σωστά όπως και το σερβίς, ενώ ο Ολυμπιακός τα πήγε εξαιρετικά και στο κομμάτι της υποδοχής, κάτι που διευκόλυνε και το παιχνίδι του Γερμανού πασαδόρου του. Στον αντίποδα, η Πάτρα δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να προβάλει αντίσταση και έχασε με κατεβασμένα χέρια. Η απουσία του Αρμενάκη φαίνεται να επηρέασε αρκετά την ομάδα του Γιώργου Χριστόπουλου...

Ο αγώνας

Το πρώτο σετ ήταν και το πιο εύκολο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι συνάντησαν αντίσταση μέχρι το... 1-2 στο ξεκίνημα. Από 'κει και πέρα, πάτησαν γκάζι, πήγαν με 8-4 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ και με 16-6 στο δεύτερο. Τα πάντα είχαν κριθεί και το 25-12 σε 19 λεπτά φαντάζει ως φυσικό επακόλουθο με βάση την εικόνα των δυο ομάδων στο ταραφλέξ.

Εν συνεχεία, η Πάτρα φάνηκε πιο ανταγωνιστική, βελτίωσε κάποιους τομείς της και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πιέσει τον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά, οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες του σετ και το έκαναν και αυτό δικό τους με 25-20 σε 23 λεπτά.

Το τρίτο και τελευταίο σετ, κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο, ο Ολυμπιακός ήταν από την αρχή μπροστά στο σκορ και με σωστή διαχείριση του ματς κατάφερε να επικρατήσει και πάλι με 25-20 σε 22 λεπτά. Ο τελευταίος πόντος ήρθε από πέρασμα του Τίσερ ως κερασάκι στην καταπληκτική του εμφάνιση.

Ο Ολυμπιακός έφτασε τους εννέα βαθμούς, άφησε πίσω του την ΕΑΠ και βάζει πλώρη για να πλησιάσει όσο περισσότερο γίνεται την κορυφή, στην οποία βρίσκεται ο αήττητος Ηρακλής. Η ομάδα της Πάτρας έμεινε στους οκτώ πόντους, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι μπήκε τέλος σε ένα αρνητικό σερί για τους Πειραιώτες, καθώς έχαναν τα τρία τελευταία χρόνια εντός έδρας από την ΕΑΠ στην κανονική περίοδο.

Τα σετ: 25-12, 25-20, 25-20

Ολυμπιακός (Άντερς Κρίστιανσον): Κούναρι 13, Σουλτανόπουλος, Τίσερ 13, Στεφάνου, Καλντέιρα 5, Αγγελόπουλος, Ανδρεάδης 6, Κουζούνης, Τζούριτς 6, Μίλκοβιτς 14, Ιωάννου, Κυριαζής

ΕΑ Πατρών (Γιώργος Χριστόπουλος): Ριβέρα 6, Γκαράς, Κόβατς 3, Ζέκοφ 2, Ασπιώτης, Πέτρογλου 1, Κίτσιος 4, Λιβαθηνός, Κιτσαντάς, Γιορντάνοφ 13, Καραγκιόζης, Ροντρίγκεζ 5

Οι δηλώσεις των νικητών...

Ο Άντερς Κρίστιανσον τόνισε μετά το ματς: "Και να υπήρχε κάτι που δεν μου άρεσε στην εμφάνιση μας δεν θα σας το έλεγα. Παίξαμε με ακρίβεια και πειθαρχημένα. Στο πρώτο σετ ήμασταν φανταστικοί. Στη συνέχεια χάσαμε την αυτοσυγκεντρωσή μας και χαλαρώσαμε. Αυτό όμως συμβαίνει σε έναν αγώνα. Κάναμε το τέλειο παιχνίδι σε υποδοχή, στο σερβίς και στο μπλοκ, ωστόσο είχαμε πολλές άουτ επιθέσεις".

Για το Λουίς Φελίπε Φοντέλες και τον ερχομό του, σχολίασε: "Περιμένουμε τη συγκατάθεση του γιατρού. Δεν θα έρθει ο Φοντέλες στην Ελλάδα για να δει την Ακρόπολη που είναι μοναδική σε ολόκληρο τον κόσμο ή για τον καλό καιρό, θα έρθει όταν είναι έτοιμος να παίξει βόλεϊ. Είχα τρεις κλήσεις από το μάνατζερ του, αλλά είχαμε προπόνηση και δεν απάντησα στο κινητό του. Τον περιμένουμε στο τέλος του μήνα".

Ο Σιμόν Τίσερ ήταν καταπληκτικός σε πάσα και επίθεση και τόνισε περιχαρής: "Δεν μπορώ να θυμηθώ πότε ήμουν για τελευταία φορά τόσο καλός στην επίθεση. Η ομάδα έπαιξε καλά, βρίσκεται σε καλό δρόμο και όταν φτάσουμε στο τέλος, θα παίζουμε πολύ καλύτερα".

Ο Μίταρ Τζούριτς κατέληξε: "Παίζουμε πολύ καλύτερα. Μας περιμένει ακόμα πολλή δουλειά. Δεν λέω ότι δεν θα πάψουν οι ήττες σε ορισμένους αγώνες. Το θέμα είναι να είμαστε έτοιμοι στο τέλος, όταν και θα κρίνονται οι τίτλοι".



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες