Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΤΟ 25% ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ...


Προβλήματα και στην κοινωνική ζωή των νέων παιδιών δημιουργούν οι μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το 25% των μαθητών, όπως επισήμανε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, Γεωργίου Μπάρου.




Με αφορμή το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο και θέμα «Μαθησιακές δυσκολίες: η σχολική και κοινωνική πραγματικότητα», κατά τη συνέντευξη Τύπου, η Γεωργία Μπάρου, αναφέρθηκε στο υψηλό αυτό ποσοστό παιδιών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες.
Το ποσοστό των μαθησιακών δυσκολιών σε διεθνές επίπεδο αγγίζει το 18%. Ειδικότερα, το ποσοστό της δυσλεξίας βρίσκεται στο 5%-8%, όπως παρατήρησε η Γεωργία Μπάρου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο γεγονός πως λόγω άγνοιας αντιμετώπισης του φαινομένου από τους εκπαιδευτικούς, ιδιαίτερα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ορισμένα παιδιά αισθάνονται εκτεθειμένα και δεν επιθυμούν να συνεχίσουν το σχολείο.

Στο μερίδιο ευθύνης που φέρουν οι γονείς, αναφέρθηκε η Γεωργία Μπάρου, καθώς, δίχως να αντιλαμβάνονται το πρόβλημα, πολλές φορές είναι επικριτικοί απέναντι στα παιδιά τους, ενώ και αυτοί που έχουν επίγνωση της κατάστασης ενίοτε δεν ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς διότι ντρέπονται για αυτό.

Στις 7 και 8 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, πρόκειται να διεξαχθεί το συνέδριο του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γονέων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες