Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΕΚΤΕΛΕΣΗ!!!!!!!ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ 1-1...



Εν ψυχρώ εκτέλεση του Ολυμπιακού στο "Γ. Καραϊσκάκης" με αντίπαλο τον Ηρακλή, καθώς δεν μέτρησε πεντακάθαρο γκολ του Μήτρογλου στο 80'. Το ματς έληξε 1-1, με τον "Γηραιό" να ισοφαρίζει στο 92' με τον Βέλλιο. Ο Θρύλος είχε ανοίξει το σκορ με γκολάρα του Μαρέσκα στο 40'.

Δεύτερη "γκέλα" για τον Ολυμπιακό στη Super League κι αυτή στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", καθώς η πειραϊκή ομάδα ήρθε ισόπαλη 1-1 με τον Ηρακλή, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής. Όσο, όμως, ο πρωταθλητής Ελλάδας μένει αμέτοχος στο θέμα της διαιτησίας και της καταφανέστατης εύνοιας υπέρ μίας συγκεκριμένης ομάδας (πράσινης απόχρωσης) τόσο θα έρχεται ο κάθε Γουργιώτης να τον "σφάζει" μέσα στο γήπεδό του.



Χωρίς επτά παίκτες και με μία πειραματική εντεκάδα, ο Ολυμπιακός έπραξε το καθήκον του στον αγωνιστικό χώρο: νίκησε τον Ηρακλή, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει και τη διαιτησία. Ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος και εν ψυχρώ εκτέλεση του Θρύλου, στο ίδιο του το σπίτι.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας, με τους Γιάννη Φετφατζίδη και Γιώργο Νικλητσιώτη στη βασική εντεκάδα, προηγήθηκε στο 40' χάρη στο τέρμα σπάνιας ομορφιάς του Έντζο Μαρέσκα, ο οποίος "κεραυνοβόλησε" τον Βόιτσεχ Κοβαλέβσκι. Στο 80', ο δεύτερος βοηθός του Γουργιώτης σήκωσε τη σημαία και δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Κώστα Μήτρογλου, "ανακαλύπτοντας" οφσάιντ. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Απόστολος Βέλλιος "πάγωσε" τους περίπου 25.000 φιλάθλους του Ολυμπιακού, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Προκλητικός ο Τάσος Κατσαμπής μετά το τέλος του αγώνα, έκανε χειρονομίες στους ερυθρόλευκους φιλάθλους, προκαλώντας αναστάτωση εντός αγωνιστικού χώρου.

Να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς τους Γκαλέτι, Τοροσίδη, Ντιόγκο, Ζαϊρί, Όσκαρ, Λεονάρντο και Ντάρμπισιρ. Η "γκαντεμιά" συνεχίζεται, καθώς τραυματίστηκε και ο Λεντέσμα, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις υπέστη τράβηγμα στους προσαγωγούς.

Ο αγώνας

Ο Ζίκο παρέταξε τον Ολυμπιακό για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, διάταξη 5-2-1-1-1 και μεσοεπιθετική σύνθεση ανάγκης. Ο Νικοπολίδης υπερασπίστηκε την εστία της πειραϊκής ομάδας. Ο Γκαλίτσιος κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Ραούλ Μπράβο το αριστερό, ενώ οι Α. Παπαδόπουλος (δεξί στόπερ), Μέλμπεργκ (λίμπερο) και Ζεβλάκοβ (αριστερό στόπερ) σύνθεσαν την κεντρική αμυντική τριπλέτα. Οι Μαρέσκα και Ντουντού αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Μπροστά τους, αγωνίστηκε ο Φετφατζίδης, που είχε ελεύθερο ρόλο στη μεσαία γραμμή. Ο Νικλητσιώτης έπαιξε περιφερειακά στην επίθεση, πίσω από τον Μήτρογλου, ο οποίος για ένα ακόμα παιχνίδι ηγήθηκε της ερυθρόλευκης γραμμής κρούσης. Να σημειωθεί πως ο 19άχρονος Γιάννης Φετφατζίδης πραγματοποίησε την πρώτη συμμετοχή στην καριέρα του, στη βασική εντεκάδα του Ολυμπιακού, αγωνιζόμενος για τρίτο σερί ματς (στα δύο προηγούμενα ματς είχε παίξει ως αλλαγή). Παράλληλα, ο Γιώργος Νικλητσιώτης έκανε το ντεμπούτο του, στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ο 18άχρονος μεσοεπιθετικός φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα για δεύτερη φορά (σε επίσημο αγώνα) στην καριέρα του.

Ο Ζίκο εξέπληξε τους πάντες με την επιλογή των τριών κεντρικών αμυντικών, αλλά είναι προφανές πως ήθελε η ομάδα του να διασφαλίσει το μηδέν στην άμυνα, βάσει των σημαντικών απουσίων που είχε από τη μέση και μπροστά. Ο Ολυμπιακός κυνήγησε, πάντως, από την αρχή του αγώνα το γκολ, ενώ και ο Ηρακλής είχε επιθετική φιλοσοφία και δεν κλείστηκε στην άμυνα.

Ο "Γηραιός" είχε την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση. Ο Γιάντσης, μέσα από τη μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ στην αριστερή κλειστή γωνία της εστίας του Νικοπολίδη, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας έπεσε σωστά και μπλόκαρε σταθερά στο 4ο λεπτό. Ο Γιάννης Φετφατζίδης αγωνίστηκε για πρώτη φορά μπροστά στο φίλαθλο κοινό του Ολυμπιακού και είχε εξαιρετικές στιγμές, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο του.

Στο 6', ο 19άχρονος ποδοσφαιριστής εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Ζεβλάκοβ έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να σταματάει στα πόδια αμυντικού του Ηρακλή, λίγο μπροστά από τη γραμμή του τέρματος. Δύο λεπτά αργότερα (8'), ο Ντουντού επιχείρησε ευθύβολο σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κοβαλέβσκι.

Oι ερυθρόλευκοι είχαν δυνατή εκκίνηση στη συνάντηση και στο 9' "άγγιξαν" το γκολ. Σε μία άψογα ξεδιπλωμένη αντεπίθεση, ο "Φέτφα" πάσαρε κάθετα στον Νικλητσιώτη, ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Κοβαλέβσκι από αριστερά, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν καλό και δυνατό, με αποτέλεσμα ο Πολωνός τερματοφύλακας να μπλοκάρει, πέφτοντας στη δεξιά γωνία της εστίας του.

Το σουτ του Ντίκα στο 12', από το ύψος της μεγάλης περιοχής, δεν ανησύχησε τον Νικοπολίδη, καθώς η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Ολυμπιακός είχε μία ακόμα καλή στιγμή στο 15': ο Μαρέσκα έκανε το "γέμισμα" στη μεγάλη περιοχή, ο Νικλητσιώτης πετάχτηκε στο κέντρο της αντίπαλης άμυνας, όμως δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και ο Κοβαλέβσκι μπλόκαρε άνετα.

Οι πρωταθλητές είχαν την υπεροχή στο πρώτο μέρος, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν τις κλασικές ευκαιρίες. Άλλωστε, η εντεκάδα ήταν εντελώς πειραματική, αφού οι συγκεκριμένοι παίκτες αγωνίζονταν για πρώτη φορά μαζί. Στο 17', ο Μήτρογλου προσπάθησε να πλασάρει τον Κοβαλέβσκι από θέση μέσα δεξιά στη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να φεύγει παράλληλα προς την εστία και το σουτ του Ραούλ Μπράβο στη συνέχεια να εξουδετερώνεται από τον Πολωνό τερματοφύλακα.

Η επόμενη καλή στιγμή του Ολυμπιακού σημειώθηκε στο 24'. Ωραία ενέργεια από τα αριστερά του Ραούλ Μπράβο, ο Ισπανός αμηυντικός πρόλαβε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή και έβγαλε τη σέντρα και ο Φετφατζίδης έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Κοβαλέβσκι. Στο 28', ο Μαρέσκα σέντραρε στο κέντρο της άμυνας για τον προωθημένο Ντουντού, ο Βραζιλιάνος μέσος δεν πρόλαβε για λίγο να "τσιμπήσει" την μπάλα και να γίνει απειλητικός.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν "κατασκηνώσει" στα καρέ του Ηρακλή. Οι Γκαλίτσιος και Ραούλ Μπράβο ανέβαιναν συνέχεια στις πτέρυγες της μεσαίας γραμμής, ενώ η τριάδα των κεντρικών αμυντικών του Ολυμπιακού έπαιζε ψηλά, στο ύψος του κέντρου. Ήταν φανερό πως για να διασπαστεί η καλά οργανωμένη άμυνα του Ηρακλή, χρειαζόταν μία προσωπική ενέργεια των έμπειρων παικτών της πειραϊκής ομάδας. Στο 40', "μίλησε" η προσωπικότητα ενός εξ αυτών: του Έντζο Μαρέσκα. Ο Ντουντού σέντραρε από τα δεξιά, ο Νικλητσιώτης από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής πάσαρε με τη μία στον Φετφατζίδη, ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό του Ηρακλή, στρώθηκε στον Ιταλό "αρτίστα", που με ασύλληπτο αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής "εκτέλεσε" τον Κοβαλέβσκι. Η μπάλα "αναπαύτηκε" στη δεξιά γωνία της εστίας του "Γηραιού" και ο Ολυμπιακός πέτυχε αυτό που ήθελε: ένα γκολ πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ολυμπιακός είχε τη δυνατότητα να "κλειδώσει" την πολύτιμη νίκη. Ο Μήτρογλου έφυγε στην αντεπίθεση, μπήκε στη μεγάλη περιοχή του Ηρακλή, αλλά έπεσε πάνω στον Παπαζαχαρία και δεν κατάφερε καν να πλασάρει, αν και ο διεθνής επιθετικός βρισκόταν σε θέση βολής, απέναντι στον Κοβαλέβσκι.

Οι οπαδοί της πειραϊκής ομάδας δεν σταμάτησαν να παροτρύνουν τους παίκτες του Ζίκο. Ο Ηρακλής, όμως, ήταν αυτός που είχε την κατοχή μπάλας στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου ημιχρόνου. Οι ερυθρόλευκοι δεν ήθελαν να ρισκάρουν. Έδωσαν χώρο στον αντίπαλο, με στόχο να κλέψουν μπάλες και να ακολουθήσουν στη συνέχεια την τακτική των αντεπιθέσεων.

Στο 58', ο Νικλητσιώτης σέντραρε από τα δεξιά, ο Φετφατζίδης προσπάθησε να πλασάρει με το αριστερό, αλλά δεν βρήκε καλά την μπάλα, που κόντραρε στον Κατσαμπή, υποχρεώνοντας τον Κοβαλέβσκι να πέσει στην αριστερή γωνία της εστία του και να την απομακρύνει. Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό στο δεύτερο μέρος. Η πίεση για το αποτέλεσμα ήταν τόσο μεγάλη, που δεν άφηνε περιθώρια για ελκυστικό ποδόσφαιρο. Με τόσες και τρανταχτές απουσίες, ήταν αδύνατο ο Ολυμπιακός να θέλξει με την απόδοσή του.

Στο 68', ο Ζίκο πραγματοποίησε την πρώτη παρέμβαση από τον πάγκο. Ο Μαρέσκα έδωσε τη θέση του στον Λεντέσμα. Στο 80', μάλιστα, ο πρωταθλητής Ελλάδας πέτυχε κανονικό γκολ με τον Μήτρογλου, αλλά δεν μέτρησε λανθασμένα. Ο Γκαλίτσιος σέντραρε από τα δεξιά, ο Ντουντού πρόλαβε τον Κοβαλέβσκι, "τσίμπησε" την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Μήτρογλου με κεφαλιά την έστειλε στα ανυπεράσπιστα δίχτυα, όμως ο δεύτερος βοηθός Γουργιώτης υπέδειξε οφσάιντ. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού καλυπτόταν πεντακάθαρα. Ακόμα μία διαιτητική απόφαση εις βάρος της πειραϊκής ομάδας τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ο Λεντέσμα πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις για 16 λεπτά, καθώς στο 84' αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού. Στο 86', ο Ντουντού εκτέλεσε μακρινό φάουλ, τραντάζοντας το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοβαλέβσκι. Στο 87', ο Ηρακλής παραλίγο να "παγώσει" το φαληρικό γήπεδο: ο Γιαννούλης βρέθηκε απέναντι στον Νικοπολίδη από πλάγια θέση (μέσα αριστερά στη μεγάλη περιοχή), αλλά ο Νικοπολίδης απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 89', ο 38άχρονος τερματοφύλακας είπε ξανά "όχι" στο μακρινό σουτ του Ηλιάδη, διώχνοντας ξανά σε κόρνερ. Από το πουθενά, ο "Γηραιός" έφτασε δύο φορές κοντά στην ισοφάριση. Η τρίτη ήταν και η φαρμακερή. Στο 92', ο Επστάιν σέντραρε από τα αριστερά και ο Βέλλιος με αριστερό "σκαστό" πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Νικοπολίδη, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Βέβαια, αν είχε μετρήσει το κανονικό τέρμα του Μήτρογλου στο 80', το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό και ο Ολυμπιακός δεν θα "πέταγε" δύο πολύτιμους βαθμούς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Άρθουρ Αντούνες Κοΐμπρα "Ζίκο"): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Ζεβλάκοβ, Ραούλ Μπράβο, Φετφατζίδης, Ντουντού, Α. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Νικλητσιώτης (73' Σοϊλέδης), Μαρέσκα (68' Λεντέσμα/84' Γ. Παπαδόπουλος).

Αναπληρωματικοί: Πάρντο, Ντομί, Στολτίδης, Λεντέσμα, Πάντος, Σοϊλέδης, Γ. Παπαδόπουλος.

Ηρακλής (Σάββας Κωφίδης): Κοβαλέβσκι, Παπαζαχαρίας, Μάρτος, Ντιέ (51' Ηλιάδης), Επστάιν, Παπαστεριανός, Κατσαμπής, Γιαννούλης, Ντίκα (81' Βέλλιος), Μιλάνο (59' Κονέ), Γιάντσης.

Αναπληρωματικοί: Μπαντής, Ηλιάδης, Κονέ, Βουτσιάς, Βέλλιος, Κατσικάς, Περπερίδης.

Διαιτητής: Σταθόπουλος Γ. (Αχαΐας)

Βοηθοί διαιτητές: Τάτσης Δ. (Ηπείρου), Γουργιώτης Σ. (Φθιώτιδας)

Τέταρτος διαιτητής: Γιάχος Α. (Χίου)

Κίτρινες κάρτες: - (Ολυμπιακός), 56' Παπαζαχαρίας, 76' Ντίκα (Ηρακλής)

Κόκκινες κάρτες: -

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες