Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

TA ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕΤΑ ΤΟ <ΝΑΙ> ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ


Στην έγκριση της Συνθήκης της Λισσαβώνας με ποσοστό 67,13%, προέβη η Ιρλανδία, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη το Σάββατο και αυτό έχει και τις ανάλογες επιπτώσεις στο ευρωπαικό ποδόσφαιρο,μέτα τις τρομακτίκες αλλαγές που έχει η περιβόητη περίπτωση Μπόσμαν...

Η πιθανή υπερψήφιση του σχεδίου από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές.Συγκεκριμένα, το άρθρο 149 της Συνθήκης, προβλέπει την αποκοπή του αθλητισμού από τον "ομφάλιο λώρο" των θεμάτων που αφορούν τον πολιτισμό, εξαιρώντας παράλληλα τους αθλητές από την ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων, κάτι που σημαίνει αυτόματα την κατάργηση του νόμου Μπόσμαν.

Η οριστική απόφαση, αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία τόσο από την FIFA όσο και από την UEFA, καθώς θα ανοίξει διάπλατα το δρόμο για την πραγματοποίηση του περιβόητου "6+5", δηλαδή τη χρησιμοποίηση έξι γηγενών και πέντε ξένων ποδοσφαιριστών στην αρχική ενδεκάδα των ομάδων. Εντούτοις, σημαντικό εμπόδιο για την διεκπεραίωση της Συνθήκης, στέκεται, για την ώρα, η διστακτικότητα της Τσεχίας και της Πολωνίας, που αποτελούν τις μοναδικές χώρες που δεν έχουν υπογράψει, παρά τη διάχυτη αισιοδοξία που επικρατεί στους κόλπους της Ε.Ε. για ολοκλήρωση της συμφωνίας, μέχρι το τέλος του έτους.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες