Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Θρίλερ στη Γουόλ Στριτ με επενδυτικά κεφάλαια και δίκτυο «εσωτερικών πληροφοριών»


Έξι άτομα, μεταξύ τους και ο δισεκατομμυριούχος Ραζ Ραγιαράτναμ, οδηγούνται στα δικαστήρια με την κατηγορία δημιουργίας δικτύου ανταλλαγής εσωτερικών πληροφοριών, που χρησιμοποιείτο για χρηματιστηριακές συναλλαγές εκατομμυρίων δολαρίων...

Όπως αποκαλύφθηκε, οι αμερικανικές Αρχές παρακολουθούσαν τις συνομιλίες στελεχών από δύο επενδυτικά κεφάλαια, του ιδιοκτήτη της Galleon, Ρ.Ραγιαράτναμ, και δύο στελεχών του New Castle, υποστηρίζοντας ότι ανακάλυψαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι είχε στηθεί δίκτυο insider dealing.

Εκτός από τους τρεις, κατηγορίες έχουν απαγγελθεί και σε τρία διευθυντικά στελέχη της IBM, της συμβουλευτικής McKinsey και την Intel. Στόχος του δικτύου ήταν, μεταξύ άλλων, μετοχές των Hilton, Google, IBM, Clearwire και Advanced Micro Devices, σύμφωνα με το Reuters.

Στο επίκεντρο της υπόθεσης έχει βρεθεί ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Ραζ Ραγιαράτναμ, ο οποίος σύμφωνα με τις κατηγορίες, κέρδισε περίπου 20 εκατ. δολάρια μόνο από την υπόθεση. Οι πληροφορίες των Αρχών θέλουν τον Ρ.Ραγιαράτναμ, που κατάγεται από τη Σρι Λάνκα, να αποτελεί ένας από τους βασικούς χρηματοδότες της ομάδας ανταρτών «Τίγρεις για την Απελευθέρωση των Ταμίλ» που δρούσε στην επικράτεια του νησιωτικού κράτους.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες