Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΖΕΝΣΟΝ ΜΠΑΤΟΝ...


Από την Κυριακή 18/10 ο Jenson Alexander Lyons Button, όπως είναι το πλήρες όνομά του, έχει μια θέση στη λίστα με τα ιερά τέρατα του χώρου, όντας ο 31ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην ιστορία της Formula 1. Kαι τα κατάφερε μετά από μια τρελή τρελή σεζόν που όσο δραματική κι αν ήταν ήταν στην αρχή της όταν κόντεψε να μείνει χωρίς ομάδα μετά την αποχώρηση της Honda, τόσο πιο ηδονικό φινάλε είχε για τον ίδιο και την ομάδα του, την Brawn GP.

Στα 29 του χρόνια -γεννημένος στις 19/1 του 1980- ο Βρετανός πιλότος από το Frome του Somerset, πραγματοποίησε το τρελό του όνειρο που ούτε ο ίδιος περίμενε ότι θα πετύχαινε κάποια στιγμή.


«Είναι πραγματικά εκπληκτικό. Έχασα τη φωνή μου! Ήταν τόσο φοβερός αγώνας. Είμαι Παγκόσμιος Πρωταθλητής μωρό μου!», αυτές ήταν οι πρώτες δηλώσεις του νέου Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

«Έχουν περάσει 21 χρόνια από την πρώτη φορά που οδήγησα καρτ. Λατρεύω να κερδίζω, αλλά ποτέ δεν περίμενα ότι θα στεφθώ Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Formula 1, γιατί πιστεύεις ότι οι πιλότοι που αγωνίζονται σε αυτό το σπορ είναι διαφορετικοί από σένα. Να όμως που σήμερα τα κατάφερα», είπε χαρακτηριστικά μετά το τέλος του αγώνα στο Interlagos.

Παράλληλα βοήθησε την ομάδα που δημιούργησε από τις στάχτες της Honda ο Ross Brawn να στεφθεί Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές. Πρόκειται για κάτι μοναδικό, ανεπανάληπτο στην ιστορία της Formula 1 καθώς για πρώτη φορά ένα πρωτοεμφανιζόμενο team κατορθώνει να κάνει το νταμπλ, να κερδίσει δηλαδή Πρωτάθλημα σε οδηγούς και κατασκευαστές.

Σε αυτήν την τρελή πορεία της Brawn GP που έπιασε όλους τους «μεγάλους» στον ...ύπνο, έχει μεγάλη συμβολή και ο Rubens Barrichello που αναγεννήθηκε στα 37 του και έφτασε να διεκδικεί το Πρωτάθλημα μέχρι τον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς στο Interlagos.

Mε έναν αγώνα να απομένει για το φινάλε, οι δυο πιλότοι της Brawn GP μετρούν συνολικά 9 νίκες (6 ο Button, 3 o Βarrichello), ενώ σε τέσσερις περιπτώσεις έκαναν το 1-2. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό που κατάφερε ο Button στην αρχή του Πρωταθλήματος όταν νίκησε τους 6 από τους 7 πρώτους αγώνες το έχουν κάνει στο παρελθόν μόνο ο Michael Schumacher και ο Jim Clark!

Για την ιστορία, ο Button που αντικρίζοντας τον Felipe Massa να του κουνάει την καρό σημαία, ξέπασε σε πανηγυρισμούς τραγουδώντας τον ύμνο των απανταχού Πρωταθλητών «We are the Champions» των Queen, είναι ο 10ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής που προέρχεται από τη Γηραιά Αλβιόνα.

Αναλυτικά οι 10 Βρετανοί Παγκόσμιοι Πρωταθλητές της Formula 1:
-Μike Hawthorn (Ferrari 1958)
-Graham Hill (BRM 1962, Lotus 1968)
-Jim Clark (Lotus 1963 & 1965)
-John Surtees (Ferrari 1964)
-Jackie Stewart (Matra 1969, Tyrrell 1971 & 1973)
-James Hunt (McLaren 1976)
-Νigel Mansell (Williams 1992)
-Damon Hill (Williams 1996)
-Lewis Hamilton (McLaren 2008)
-Jenson Button (Brawn GP 2009)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες