Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Διαπραγματεύσεις Ρωσίας και ΗΠΑ για την ανανέωση της START


Οι ρωσοαμερικανικές διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της συνθήκης START που αφορούν στη μείωση των πυρηνικών εξοπλισμών πρόκειται να επαναληφθούν αύριο, Δευτέρα, στη Γενεύη, μετά από συνάντηση που είχαν στη Μόσχα πριν από μερικές ημέρες οι επικεφαλής της διπλωματίας των δύο χωρών που έκαναν λόγο για «σημαντική πρόοδο».


Οι αντιπροσωπείες ΗΠΑ και Ρωσίας θα συναντηθούν για έβδομη φορά. Η συνθήκη υπεγράφη το 1991 και η ισχύς της λήγει στις 5 Δεκεμβρίου.

Παρότι καμία ακριβής λεπτομέρεια δεν έγινε γνωστή για τον τελευταίο γύρο των διαβουλεύσεων, που διήρκεσαν από τις 21 Σεπτεμβρίου μέχρι 2 Οκτωβρίου, ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, εξέφρασε την Τρίτη την ικανοποίησή του για την «σημαντική πρόοδο"π ου σημειώθηκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα με την Αμερικανίδα ομόλογό του, Χίλαρι Κλίντον.

«Σημειώσαμε σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Συζητήσαμε για θέματα που θα εξεταστούν σε μεγαλύτερο βάθος», πρόσθεσε ο Λαβρόφ, ενώ η Κλίντον από την πλευρά της τόνισε ότι επιδίωξη της χώρας της είναι να καταλήξουν οι δύο χώρες σε συμφωνία μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες