Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΔΥΟ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ 9ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ...


Σε ποινή φυλάκισης καταδικάστηκαν την Παρασκευή (16/10) δύο ιατροί στην Κρήτη, καθώς το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου έκρινε ότι ήταν υπεύθυνοι για το θάνατο του 9χρονου Μανώλη Μαρκάκη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή , κατά τη διάρκεια εγχείρισης αμυγδαλών, σε ιδιωτική κλινική.




Ειδικότερα, ο αναισθησιολόγος καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση χωρίς αναστολή, και ο χειρουργός, με ένα χρόνο αφαίρεση της ιατρικής του άδειας.
Πριν την έκδοση της απόφασης, η Εισαγγελέας της έδρας υπογράμμισε πως οι παραλείψεις των δύο ιατρών και κυρίως του αναισθησιολόγου, οδήγησαν στο θάνατο του 9χρονου.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, εκτυλίχθηκαν συγκλονιστικές στιγμές, καθώς κλήθηκαν να καταθέσουν οι γονείς του άτυχου 9χρονου.

«Η επέμβαση ξεκίνησε στις 9 το πρωί, μας είπαν ότι θα διαρκέσει 45 λεπτά ωστόσο στις 12 το μεσημέρι αρχίσαμε να χτυπάμε τις πόρτες του χειρουργείου. Μπήκα μέσα, πήγα προς το παιδί μου, είχε μπλε χρώμα, έκανε σπασμούς και έβγαζε κάτι σαν ρόγχο. Αργότερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, οι γιατροί της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας άνοιξαν την πόρτα και μου είπαν ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά», ανέφερε ο πατέρας του μικρού.

Η μητέρα του 9χρονου τόνισε πως επί μιάμιση ώρα, που ο Μανώλης είχε υποστεί ανακοπή, δεν κλήθηκε το ΕΚΑΒ από τους δύο ιατρούς.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες