Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Ερευνά 40 ματς η ΟΥΕΦΑ!


H ΟΥΕΦΑ διεξάγει έρευνα σε 40 παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ και του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ που υπάρχουν υποψίες πως ήταν στημένα...

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για πειθαρχικά θέματα, Πέτερ Λίμαχερ, δήλωσε στο πρακτορείο «Associated Press» ότι οι υποθέσεις αφορούν αγώνες που έγιναν στους πρώτους προκριματικούς γύρους των δύο Κυπέλλων τα τελευταία τέσσερα χρόνια και εμπλέκονται κυρίως ομάδες από την ανατολική Ευρώπη.
Από τα 40 παιχνίδια που η ΟΥΕΦΑ έχει στρέψει την προσοχή της εξαιτίας ασυνήθιστων στοιχημάτων, τα 15 έγιναν τα τελευταία δύο έτη.

«Προς το παρών, ερευνούμε κυρίως ομάδες από την ανατολική Ευρώπη. Πρόκειται για ομάδες που ξέρουν ότι δεν θα προχωρήσουν στις διοργανώσεις και πως θα αποκλειστούν και για αυτό αποφασίζουν να βγάλουν κάποια κέρδη. Στις περιπτώσεις που έχουμε εξετάσει, είναι πραγματικά στημένα ολόκληρα τα παιχνίδια Πρώτα το σκορ στο ημίχρονο και μετά στα 90 λεπτά. Ισως χρειαστεί καιρός για να έχουμε ποινές αλλά είναι πιθανό σε κάποιες περιπτώσεις να συνεργαστούμε με τις αστυνομικές αρχές», δήλωσε ο Λίμαχερ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η ΟΥΕΦΑ χτίζει ένα δίκτυο πληροφοριοδοτών σε όλη την Ευρώπη για να πατάξει τέτοια φαινόμενα.

Τον περασμένο μήνα η ΟΥΕΦΑ είχε ανακοινώσει ότι τρεις σύλλογοι από την ΠΓΔΜ βρίσκονταν στο επίκεντρο ερευνών ύστερα από τον αποκλεισμό της πρωταθλήτριας της χώρας, Ποντέμπα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για οκτώ χρόνια.

Ένα από τα παιχνίδια που εξετάζονται υπό την υπόνοια στησίματος είναι η αναμέτρηση της ΦΚ Μιλάνο με την κροατική Σλάβεν Κοπρίβνικα στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ τον περασμένο Ιούλιο. Η Μιλάνο ηττήθηκε με συνολικό σκορ 12-2.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες