Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-0...



Στην κορυφή της Superleague (13β.) "έπιασε" ξανά ο Ολυμπιακός, την 4η τους σερί νίκη μέσα σε 10 μέρες πέτυχαν οι "ερυθρόλευκοι" που κέρδισαν στο "Καραϊσκάκη" τον Πανιώνιο με γκολ του Ζαουάντ Ζαϊρί (17').


Τέταρτη συνεχόμενη νίκη για τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στο εντός έδρας ντεμπούτο του Ζίκο, η πειραϊκή ομάδα νίκησε τον Πανιώνιο με 1-0 στο σχεδόν γεμάτο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και ανέβηκε στην κορυφή της Super League, με 13 βαθμούς.

Ο νταμπλούχος Ελλάδας απέδωσε ωραίο ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο και πήρε προβάδισμα στο σκορ (το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος του αγώνα) με γκολάρα του Ζαουάντ Ζαϊρί στο 17', με τον Μαροκινό άσο να σκοράρει για πρώτη φορά με τη φανέλα του Θρύλου.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού δεν είχε την ίδια ένταση. Οι παίκτες του Ζίκο είναι εμφανώς κουρασμένοι από τα συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια και στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν όσο χρειάστηκε για να κρατήσουν την πολύτιμη νίκη, καθώς ακολουθεί η ευρωπαϊκή δοκιμασία της Τρίτης (29/9) με την Άρσεναλ στο Λονδίνο.

Ο αγώνας

Ο Ζίκο δεν άλλαξε τακτική και πρόσωπα, σε σχέση με το ντεμπούτο του στον ερυθρόλευκο πάγκο κόντρα στην ΑΕΚ. Στην εντός έδρας "πρώτη" του, ο Βραζιλιάνος προπονητής παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-1-4-1. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο Νικοπολίδης. Ο Ζεβλάκοβ, αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Ραούλ Μπράβο στο αριστερό και οι Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ στο κέντρο της οπισθοφυλακής. Ο Λεντέσμα ήταν ο μοναδικός αμυντικός μέσος. Μπροστά από τον Αργεντινό "κόφτη" αγωνίστηκαν, από δεξιά προς τα αριστερά, οι Ζαϊρί, Τοροσίδης, Ντουντού, Λεονάρντο. Ο Ντιόγκο ήταν ξανά ο μοναδικός προωθημένος.

Πάνω από 25.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού έδωσαν βροντερό "παρών" στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και είδαν επιτέλους την αγαπημένη τους ομάδα να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο μέσα στην έδρα της. Η έλευση του Ζίκο έχει δώσει πνοή στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Οι ερυθρόλευκοι, που αγωνίστηκαν με γκρι εμφανίσεις, έπαιξαν απελευθερωμένα, πρόσφεραν όμορφο θέαμα και έβαλαν τις βάσεις της νίκης από το πρώτο ημίχρονο.

Ο Πανιώνιος προσπάθησε να αιφνιδιάσει και έχασε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα και μοναδική των κυανέρυθρων στο πρώτο μέρος. Στο 5ο λεπτό, ο Νικολάου επιχείρησε δεξί μακρινό σουτ, αλλά ο Νικοπολίδης απομάκρυνε την μπάλα και τον κίνδυνο από την εστία του.

Από εκεί και πέρα, το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των παικτών του Ζίκο. Στο 8', ο Λεονάρντο σούταρε με το αριστερό έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Μπέλιτς απομάκρυνε σε κόρνερ. Tρία λεπτά αργότερα (11'), ο Ντιόγκο ελίχθηκε υπέροχα από τα δεξιά, σέντραρε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, ο Ντουντού έγινε αποδέκτης της μπάλας, πλάσαρε με το δεξί, αλλά ο Μπέλιτς έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός είχε την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 15', ο Ντουντού εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Τοροσίδης πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 17', ο Ντιόγκο έστρωσε την μπάλα στον επερχόμενο Λεονάρντο, ο οποίος σέντραρε από τα αριστερά, ο Ντουντού έκανε την κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι προς τη δεξιά γωνία της κυανέρυθρης εστίας, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, όμως, η μπάλα αναπαύτηκε στα αντίπαλα δίχτυα! Ο Ντιόγκο σέντραρε παράλληλα από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής και ο Ζαϊρί από το ύψος του πέναλτι με αριστοτεχνικό πλασέ «κάρφωσε» τον Πανιώνιο (1-0). Ο Μαροκινός πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού και το πανηγύρισε δεόντως (έβγαλε τη φανέλα και αντίκρισε την κίτρινη κάρτα).

Ο Πανιώνιος είχε ένα αξιόλογο δεξί σουτ από τον Ριέρα στο 21' από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Νικοπολίδης δεν ανησύχησε. Η πειραϊκή ομάδα είχε τον έλεγχο και αν ήταν πιο προσεκτική στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να διευρύνει το δείκτη του σκορ στα πρώτα 45 λεπτά. Στο 27', ο Λάτκα έκανε λάθος πάσα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Ζαϊρί επωφελήθηκε και ανακόπηκε με φάουλ από τον στόπερ του Πανιωνίου. Ο διαιτητής άφησε το πλεονέκτημα, η μπάλα έφτασε στον Τοροσίδη, ο οποίος σούταρε με το δεξί από θέση μέσα δεξιά στη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν σε αυτό το διάστημα και στο 38' έφτασαν για μία ακόμα φορά κοντά στο γκολ. Ο ζογκλέρ Ζαϊρί σέντραρε από τα δεξιά, ο Τοροσίδης πήρε την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής και η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στο πρώτο μέρος, έπαιξε κατά διαστήματα όπως θέλει ο κόσμος του και δίκαια απέκτησε προβάδισμα στο σκορ.

Mε την έναρξη της επανάληψης, ο Πανιώνιος παραλίγο να "παγώσει" το φαληρικό γήπεδο. Ο Μπάλαμπαν εκτέλεσε φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Νικοπολίδης απέκρουσε δύσκολα την μπάλα, πέφτοντας στη δεξιά γωνία της εστίας του στο 54'. Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και λίγο έλειψε να του στοιχίσει.

Στο 57', ο Ντιόγκο επιχείρησε την ατομική ενέργεια από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής, έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την αριστερή γωνία της εστίας του Πανιωνίου.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι κουρασμένοι από τα συνεχή παιχνίδια και στο δεύτερο ημίχρονο δεν πίεσαν καταστάσεις. Προσπάθησαν να κρατήσουν το πολύτιμο "τρίποντο", καθώς μην ξεχνάμε πως ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για το Champions League κόντρα στην Άρσεναλ και εκεί οι πρωταθλητές πρέπει να αγωνιστούν με όσες περισσότερες δυνάμεις έχουν μέσα τους.

Στο 70', ο Ντουντού δοκίμασε ένα δεξί σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο συγκλονιστικός κόσμος δεν σταμάτησε λεπτό να τραγουδάει υπέρ της αγαπημένης του ομάδας, δίνοντας ξεχωριστό χρώμα στην αναμέτρηση.

Ο Ζίκο πραγματοποίησε την πρώτη του κίνηση από τον πάγκο στο 75'. Ο Στολτίδης, που καταχειροκροτήθηκε, πήρε τη θέση του σκόρερ Ζαϊρί. Ο "Ιέρο" έπιασε άμεσα δουλειά και στο 77' έβγαλε μία έξοχη κάθετη μπαλιά προς τον Λεονάρντο, ο οποίος κέρδισε την κόντρα, βρέθηκε απέναντι στον Μπέλιτς, αλλά αντί να πλασάρει κανονικά, προσπάθησε με το εξωτερικό του ποδιού να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 81' ο Βασίλης Τοροσίδης γνώρισε την αποθέωση κατά την στιγμή της αντικατάστασής του από τον Μήτρογλου. Ο "Τόρο" ανταπέδωσε το θερμό χειροκρότημα. Ο Πανιώνιος ήταν ακίνδυνος επιθετικά. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ στα εναπομείναντα λεπτά, δίχως αποτέλεσμα.

Στο 89', ο Ντουντού εκτέλεσε φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Μπέλιτς έδιωξε σε κόρνερ, στην τελευταία καλή στιγμή των Πειραιωτών στη συνάντηση. Στο 90', ο Μπάλαμπαν σούταρε με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Νικοπολίδης "γράπωσε" την μπάλα, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του. Ο Πανιώνιος, που δεν απείλησε σε ολόκληρη την επανάληψη, στο φινάλε του αγώνα πήγε να κάνει τη ζημιά. Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε το πολύτιμο "τρίποντο" και πηγαίνει στο Λονδίνο με τον αέρα του αήττητου σερί σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Άρθουρ Αντούνες Κοΐμπρα "Ζίκο"): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Ντιόγκο, Ζαϊρί (75' Στολτίδης), Ζεβλάκοβ, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Α. Παπαδόπουλος, Λεονάρντο (88' 'Οσκαρ), Λεντέσμα, Τοροσίδης (81' Μήτρογλου).



Πανιώνιος (Εμίλιο Φερέρα): Μπέλιτς, Μανιάτης, Ριέρα, Κουμορτζί, Μπάλαμπαν, Ρεκόμπα (37' Μπαρόνι, Νικολάου (58' Αναστασόπουλος), Τζαβέλλας, Λάτκα, Καστελιόνε (81' Σίμωσης), Κοντοές.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ:
ΖΙΚΟ:Καλησπέρα σε όλους. Νομίζω ότι πάντα όταν κερδίζουμε είμαστε ευχαριστημένοι. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει με το ματς με τις ευκαιρίες του πρώτου μέρους.

Παίξαμε καλά, οργανωμένα, με πάσες και απ' τις δύο πλευρές όπως έπρεπε αν και βάλαμε μόνο ένα γκολ αλλά στο δεύτερο μέρος πέσαμε σ' απόδοση. Παίζουμε πολλά ματς και ήταν φυσικό επακόλουθο οι παίκτες να είναι κουρασμένοι.

Είναι φυσικό όταν οι ίδιοι παίκτες παίζουν κάθε τρεις μέρες να κουράζονται και να κάνουν τα ίδια λάθη αλλά εμείς είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε ν' ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και να κάνουν ένα καλό ματς στην Αγγλία.

Για την έλλειψη ροτέισον αλλά και το αν φτάνουν οι μέρες για ξεκούραση

Καταρχάς σαν ομάδα αυτό που μας ενδιαφέρει είναι στις όποιες αλλαγές κάνουμε να μην χάσουμε το σύνολο που έχουμε διότι η ομάδα αυτήν την στιγμή πάει από νίκη σε νίκη. Εμείς κοιτάμε κάθε ματς χωριστά.

Για το αν προβληματίζεται απ' την κούραση

Αυτό είναι κάτι ξεχωριστό για μένα. Για το πως δηλαδή θα παίξουν οι παίκτες με την Άρσεναλ. Αυτό που μ' απασχολεί είναι η φυσική κατάσταση των παικτών που κουράστηκαν στο Β' μέρος.

Για το αν σκέφτεται να παίξει με δύο φορ

Σίγουρα το έχω σκεφτεί αλλά αυτήν την στιγμή έχουμε μόνο το Ντιόγκο και τον Μήτρογλου στην επίθεση και πρέπει να κάνουμε σωστά σχέδια για να μην τους χάσουμε και τους δύο. Εγώ ήξερα και το Ντιόγκο απ' την Βραζιλία και ήξερα πάντα πως έπαιζε λίγο πίσω απ' τον επιθετικό.

Τώρα αναγκάζεται να παίζει με την πλάτη και μπροστά και αυτό δεν είναι τόσο εύκολο. Και ακόμη δεν είχαμε πολύ χρόνο για ν' αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού. Σιγά σιγά τα βάζουμε κάτω.

Για το αν στο πρώτο μέρος είδε κάποια απ' τα στοιχεία που θέλει να περάσει ως φιλοσοφία

Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την στιγμή που είχαμε πει στους παίκτες μας να πιέσουν για ένα τρίλεπτο
τουλάχιστον. Αυτό το έκαναν για ένα ημίχρονο. Πίεσαν πολύ για ένα ημίχρονο και κατάφεραν
να βάλουν ένα γκολ.

Για το Ντουντού

Σίγουρα αυτήν την στιγμή ο Ντουντού είναι μόνος του και παίρνει την ευθύνη πάνω του. Ας μην ξεχνάμε όμως πως μας λείπουν δύο μεγάλης κλάσης παίκτες, ο Μαρέσκα και ο Γκαλέτι. Όταν ανέβει ο Ντουντού τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

Για τον αν θα κρατήσει ως χαφ τον Τοροσίδη

Καταρχάς αναγκαστικά μερικές φορές παίζει και ο Τοροσίδης σ' αυτήν την θέση. Όταν ένας παίκτης
έχει την ικανότητα να παίζει πολλές θέσεις γιατί να μην το κάνει; Ο Τοροσίδης ας μην ξεχνάμε πως
παίζει αριστερά στην Εθνική. Έχει την ικανότητα της τελικής πάσας και τον χρειαζόμαστε σ' αυτήν την θέση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες