Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΕΟΙ...


Μέσω διαδικτύου κλείνουν τις διακοπές τους οι νέοι αφενός μεν επειδή υπάρχει πληθώρα επιλογών χωρίς να κουραστούν αφετέρου δε επειδή μπορούν να βρουν οικονομικότερα πακέτα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η έρευνα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "ΝΕΟΙ" με το 90% των ερωτηθέντων ηλικίας 19-36 ετών, να έχουν οργανώσει τις διακοπές τους μέσω του ίντερνετ.

Αναλυτικότερα, το 71% των ερωτηθέντων κλείνει τις διακοπές από το ίντερνετ σε ελληνικά και ξένα πρακτορεία ενώ το 21% ύστερα από ψάξιμο στο διαδίκτυο κάνει την τελική κράτηση μέσω του τηλεφώνου.

Η μελέτη δείχνει, παράλληλα, πως οι νέοι είναι αρκετά συνειδητοποιημένοι με το 62% να σερφάρει πρώτα στο διαδίκτυο και μετά να αποφασίζει ενώ το 84% κάνει χρήση μηχανών αναζήτησης.

Όπως δείχνει η έρευνα σε δείγμα 296 νέων, στην πρώτη θέση έρχονται οι διακοπές σε παραθαλάσσια θέρετρα με ποσοστό 76%, έπονται ταξίδια στο εξωτερικό, fly and drive και όσα έχουν δραστηριότητες στο πρόγραμμα των διακοπών.

Μολαταύτα η κρίση μείωσε και τις μέρες των διακοπών αφού το 44% δήλωσε πως θα πάει πέντε μέρες ταξίδι αντί επτά που έκανε τα προηγούμενα έτη.

Επίσης, σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση για το μέρος των διακοπών παίζει η παρέα κατά τη διάρκεια συζητήσεων σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και ιστολογίων.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες